Τουρκία: Ανακτήθηκε κλεμμένος πίνακας του Πικάσο με κινηματογραφική σύλληψη
Έναν αυθεντικό, κλεμμένο πίνακα του Πάμπλο Πικάσο κατάφερε να ανακτήσει η αστυνομίας της Τουρκίας, κατά τη διάρκεια μιας μυστικής επιχείρησης στην Κωνσταντινούπολη.
Η επιχείρηση είχε ως στόχο δύο ληστές έργων τέχνης, οι οποίοι προσπάθησαν να πουλήσουν τον πίνακα ‘Woman Dressing Her Hair’, που είχε κλαπεί από συλλέκτη στη Νέα Υόρκη.
Σύμφωνα με τα όσα γράφει το δημοσίευμα του Guardian, αστυνομικοί υποδυόμενοι τους αγοραστές, συνάντησαν τους επίδοξους πωλητές σε ένα ξενοδοχείο και στη συνέχεια σε ένα γιωτ στην Κωνσταντινούπολη. Οι ύποπτοι αρχικά ζήτησαν το ποσό των 8 εκατομμυρίων δολαρίων για τον πίνακα, αλλά στη συνέχεια συμβιβάστηκαν στα 7 εκατομμύρια δολάρια. Ακολούθησε ένα ακόμα ραντεβού σε μία καφετέρια την Παρασκευή, όπου και έγινε η σύλληψη.
Η γυναίκα που απεικονίζεται στον πίνακα του 1940, είναι η Dora Maar, ερωμένη του Πικάσο και μούσα του για πολλά χρόνια. Ο πίνακας εστάλη στο πανεπιστήμιο Καλών Τεχνών Mimar Sinan της Κωνσταντινούπολης για εξέταση.
ΤΟ ΠΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΠΛΟΙΟ: Η πρώτη φρεγάτα Belharra «Κίμων» στον ελληνικό στόλο – Νέα εποχή ναυτικής ισχύος
07:10
Καιρός: Αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και τα νότια - Άνοδος της θερμοκρασίας
07:00
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (15 Ιανουαρίου)
06:30
Πότε αλλάζουν οι χρεώσεις ρεύματος - Τι προβλέπει η απόφαση της ΡΑΑΕΥ
06:00