ΚΟΣΜΟΣ

Αιματηρή επίθεση της Μπόκο Χαράμ με 86 νεκρούς στη Νιγηρία

Αιματηρή επίθεση της Μπόκο Χαράμ με 86 νεκρούς στη Νιγηρία
EPA

Τουλάχιστον 86 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά την διάρκεια επίθεσης από την ισλαμιστική στρατιωτική οργάνωση Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία σε προάστιο της πόλης Μαϊντουγκούρι, σύμφωνα με το Reuters.

Δεκάδες άνθρωποι κάηκαν σε βαθμό που να μην είναι εφικτό να αναγνωριστούν, στην επίθεση που συνέβη το Σάββατο, όταν μαχητές άνοιξαν πυρ εναντίον των κατοίκων, έβαλαν φωτιά σε σπίτια, ενώ βομβιστές αυτοκτονίας στόχευσαν μεγάλα πλήθη, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στην κοινότητα Νταλορί, 5 χιλιόμετρα από την πόλη Μαϊντουγκούρι, στα βορειοανατολικά της χώρας. Εκπρόσωπος του νιγηριανού στρατού δήλωσε πως οι στασιαστές εισέβαλαν στο Νταλορί με δύο αμάξια και μοτοσυκλέτες και άρχισαν να πυροβολούν.

«Καθώς οι άνθρωποι έτρεχαν για τη ζωή τους, τρεις γυναίκες καμικάζι επιχείρησαν να εισβάλουν στο πλήθος και στη συνέχεια ανατινάχθηκαν», ανέφερε ο Συνταγματάρχης Mustapha Ankas χαρακτηριστικά.

Πρόκειται για την τρίτη και πιο αιματηρή επίθεση αυτή την εβδομάδα που εκτιμάται ότι πραγματοποιήθηκε από την οργάνωση. Από τότε που άρχισε να χάνει τον έλεγχο της περιοχής, η Μπόκο Χαράμ έχει ξεκινήσει τέτοιου είδους επιθέσεις σε χωριά, καθώς και βομβιστικές επιθέσεις σε πολυσύχναστα μέρη, όπως σε αγορές και χώρους λατρείας.

Στην γειτονική περιοχή Ανταμάβα, ένας βομβιστής αυτοκτονίας σκότωσε 10 ανθρώπους την Παρασκευή και τουλάχιστον 12 σκοτώθηκαν την Τετάρτη σε επίθεση στο Βόρνο, στο χωριό Τσιμποκ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ