ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Απειλές κατά της ζωής της δέχεται 19χρονη για άσεμνη χειρονομία στον Σαλβίνι

Ιταλία: Απειλές κατά της ζωής της δέχεται 19χρονη για άσεμνη χειρονομία στον Σαλβίνι
AP Photo/Andrew Medichini

Έντονη συζήτηση έχει προκαλέσει στην Ιταλία μια αυτοφωτογραφία που ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης νεαρή επιβάτιδα που τη δείχνει να έχει υψώσει το μεσαίο της δάχτυλο, ενώ δίπλα της κοιμόταν ο Ματέο Σαλβίνι κατά τη διάρκεια πτήσης.

 

Η 19χρονη κοπέλα, που ταξίδευε από το Μπάρι στο Μιλάνο στην ίδια πτήση με τον αρχηγό της Λέγκας της Ιταλίας και πρώην υπουργό Εσωτερικών, ανέβασε τη φωτογραφία στο Instagram, χωρίς ίσως να υποψιάζεται ότι ο ακροδεξιός πολιτικός θα κοινοποιούσε με τη σειρά του τη φωτογραφία, αποκαλύπτοντας και το όνομα της κοπέλας, Erika Labbe.

Μάλιστα έγραψε στη λεζάντα «τι ωραία να ταξιδεύεις με ευγενικούς ανθρώπους οι οποίοι μπορεί να διαδηλώνουν κατά του μίσους, της βίας και των προσβολών».

Οι σφοδρές αντιδράσεις που ακολούθησαν ανάγκασαν την 19χρονη να διαγράψει την ανάρτησή της αλλά και να σβήσει στη συνέχεια τον λογαριασμό της στο Instagram κάνοντας λόγο για απειλές κατά της ζωής της και υβριστικά σχόλια.

«Εγώ τράβηξα τη φωτογραφία για να επισημάνω την σύμπτωση του να ταξιδεύεις σε πτήση χαμηλού κόστους έχοντας δίπλα σου τον Σαλβίνι. Η χειρονομία απευθυνόταν στους φίλους μου και δεν είχε να κάνει τίποτα με τον Σαλβίνι τον οποίο εξάλλου "περικύκλωσα" με καρδούλες», υποστήριξε η Erika Labbe, σημειώνοντας επίσης, ότι δεν ανήκει στο κίνημα των επικριτών του Σαλβίνι.

«Δεν είμαι αριστερή, ούτε και δεξιά. Δεν με ενδιαφέρει η πολιτική και πιθανώς σε λίγα χρόνια να την αντιλαμβάνομαι καλύτερα. Δεν περίμενα τέτοια δημοσιότητα και ειλικρινά δεν με ενδιαφέρει η δημοσιότητα για κάτι το οποίο έκανα με διαφορετική πρόθεση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ