Λαβρόφ: Προχωράμε με τους αγωγούς Nord Stream 2 και Turk Stream πάρα τις κυρώσεις των ΗΠΑ
Ο υπουργός των Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε την Κυριακή ότι τα σχέδια των αγωγών φυσικού Nord Stream 2 και Turk Stream θα υλοποιηθούν παρά τις αμερικανικές κυρώσεις, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Interfax.
Ο κ. Λαβρόφ επισήμανε, παράλληλα, ότι η χώρα του θα απαντήσει σύντομα έναντι των κυρώσεων αυτών.
Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, υπέγραψε ένα νομοσχέδιο την Παρασκευή, το οποίο περιλαμβάνει προβλέψεις για την επιβολή κυρώσεων κατά εταιρειών που κατασκευάζουν τον αγωγό Nord Stream 2.
Η κατασκευή του συγκεκριμένου αγωγού που έχει ως στόχο τον διπλασιασμό της μεταφορικής ικανότητας φυσικού αερίου, κατά μήκος του συστήματος των αγωγών Nord Stream προς την Γερμανία.
Για τη συμφωνία START
Σύμφωνα, πάντα, με το Interfax, o κ. Λαβρόφ υπογράμμισε, εξάλλου, ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να συμπεριλάβει τους εξελιγμένους πυραύλους Sarmat και τον υπερηχητικό πύραυλο Avangard σε νέα συμφωνία μείωσης των στρατηγικών όπλων START.
«Η Ρωσία είναι επίσης έτοιμη για την επίδειξη του πυραύλου Sarmat στις ΗΠΑ», είπε ο Ρώσος ΥΠΕΞ σε εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης.
SPONSORED
Το αθέατο ναυάγιο στον κόλπο της Ελευσίνας από ψηλά - Εντυπωσιακά πλάνα drone (vid)
20:41
Εξαφάνιση 16χρονης από τη Νέα Σμύρνη - Αγνοείται από 4 Μαΐου (pic)
20:32
Το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών στους αγρότες εντός του 2026 - Τα ποσά και οι δικαιούχοι
20:21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ CNNi : Μυστήριο με ρωσικό πλοίο που βυθίστηκε στη Μεσόγειο - Μετέφερε πυρηνικούς αντιδραστήρες στη Β. Κορέα
20:12