Σερβία: Σκάφος με μετανάστες ανατράπηκε στον Δούναβη - Αγνοούνται έξι άτομα
Συνολικά έξι μετανάστες, εκ των οποίων οι δύο είναι ανήλικοι, αγνοούνται από το πρωί της Δευτέρας, όταν ανατράπηκε στον ποταμό Δούναβη η βάρκα, με την οποία προσπάθησαν να μεταβούν από τη Σερβία στην Κροατία.
Όπως μεταδίδει η σερβική δημόσια τηλεόραση RTS, νωρίς σήμερα το πρωί, στην περιοχή Ότζατσι στη βορειοδυτική Σερβία, ανατράπηκε στο Δούναβη αλιευτική βάρκα στην οποία επέβαιναν 15 μετανάστες, που προσπαθούσαν να περάσουν στην Κροατία.
Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, η βάρκα ανατράπηκε κοντά στην όχθη, πριν ακόμη φτάσει στη μέση του ποταμού, πιθανότατα εξαιτίας του βάρους και των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, οι περισσότεροι μετανάστες κατάφεραν να φτάσουν κολυμπώντας στην σερβική όχθη, ωστόσο τέσσερις ενήλικες και δύο παιδιά παρασύρθηκαν από τα ρεύματα και θεωρούνται αγνοούμενοι.
Στην περιοχή διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων από σωστικά συνεργεία της πυροσβεστικής και την αστυνομία, ενώ έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη και από την κροατική πλευρά.
Ανάλογη τραγωδία είχε συμβεί και στις αρχές Νοεμβρίου, όταν πνίγηκαν στο Δούναβη τέσσερις μετανάστες.
Επίδομα Παιδιού: Πότε σταματούν οι αιτήσεις - Τι πρέπει να γνωρίζετε
00:30
Στους έξι ανέρχονται οι Αμερικανοί στρατιωτικοί που σκοτώθηκαν στο Ιράν
23:59
Πόλεμο 5 εβδομάδων υπόσχεται ο Τραμπ και απειλεί με «μεγαλύτερο κύμα» - Γέφυρες του Ιράν με τις αραβικές χώρες
23:50
Οι τέσσερις στόχοι του Τραμπ στον πόλεμο με το Ιράν
23:39