Πυρετός διαβουλεύσεων πριν την έναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών για τη Συρία
Η αντιπολίτευση της Συρίας εξετάζει την πρόταση του ειδικού απεσταλμένου των Ηνωμένων Εθνών Στέφαν ντε Μιστούρα που θα μπορούσε να οδηγήσει στην προσέλευσή της στο τραπέζι του διαλόγου, σύμφωνα με διπλωματική πηγή.
Την ίδια ώρα ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γκενάντι Γκατίλοφ θα συναντηθεί με τον Ντε Μιστούρα και την αντιπροσωπεία των ΗΠΑ στην Γενεύη σήμερα.
Εκπρόσωποι της Ανώτατης Επιτροπής Διαπραγμάτευσης, που υποστηρίζεται από την Σαουδική Αραβία και αποτελείται από πολιτικούς αντιπάλους του Μπασάρ αλ-Άσαντ, είχαν προειδοποιήσει νωρίτερα ότι ενδέχεται να αποχωρήσουν από τις ειρηνευτικές συνομιλίες εκτός κι αν τερματιστεί άμεσα η πενταετής εμφύλια σύγκρουση.
Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν θέσει χρονοδιάγραμμα έξι μηνών για την κατάληξη των συνομιλιών, οι οποίες θα εστιάσουν στην επίτευξη εκεχειρίας και στην πολιτική διαπραγμάτευση που θα βάλει τέλος στην εμφύλια σύρραξη που έχει σκοτώσει πάνω από 250.000 κι έχει οδηγήσει στην προσφυγιά άλλα 10 εκατομμύρια ανθρώπους.
Ο εκπρόσωπος της Ανώτατης Επιτροπής Διαπραγμάτευσης, Σαλίμ αλ Μουσλάτ χαρακτήρισε τις συνομιλίες με τον Ντε Μιστούρα ως πολύ θετικές και ενθαρυντικές ως προς τα ανθρωπιστικά θέματα.
Ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών πρόκειται να συναντηθεί σήμερα στην Γενεύη με την αντιπροσωπεία της συριακής κυβέρνησης το μεσημέρι ενώ με την Ανώτατη Επιτροπή Διαπραγμάτευσης το απόγευμα.
Το Ισλαμικό Κράτος έχει αποκλειστεί από τις συνομιλίες καθώς σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη πρόκειται για τρομοκρατική οργάνωση.
SPONSORED
Αφιερωματικός τόμος αναδεικνύει τα vintage αυτοκίνητα ως έργα τέχνης
15:55
Τροχαίο στον Κηφισό: Ανατράπηκε αυτοκίνητο στο ρεύμα προς Πειραιά - Μεγάλες καθυστερήσεις
15:49
UKMTO: «Κρίσιμη» παραμένει η απειλή για τα Στενά του Ορμούζ
15:45
Κιλκίς: 27χρονος παρίστανε τον συμβολαιογράφο και πήρε 50.000 ευρώ από ηλικιωμένη
15:34