Κολομβία: Δύο ισχυροί σεισμοί ταρακούνησαν τη Μπογκοτά
Δύο ισχυρές σεισμικές δονήσεις μεγέθους 6 και 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ αντίστοιχα, με διαφορά λίγων λεπτών, ταρακούνησαν την κεντρική Κολομβία σήμερα, όπως έγινε γνωστό από το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS).
Οι σεισμοί, που σημειώθηκαν σε απόσταση 150 χλμ νότια της πρωτεύουσας Μπογοτά, είχαν μικρό εστιακό βάθος.
Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, η πρώτη σεισμική δόνηση ήταν της τάξης των 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ ο δεύτερος ισχυρός σεισμός, μεγέθους 6 Ρίχτερ, είχε επίκεντρο 133 χιλιόμετρα νότια της Μπογκοτά και το εστιακό βάθος του εκτιμάται στα 40 χιλιόμετρα.
Για την ώρα, δεν υπάρχουν πληροφορίες για υλικές ζημιές.
Σημειώνεται ότι τα δεδομένα για το σεισμό που προέρχονται από το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο, είναι λύσεις προερχόμενες από το αυτόματο υπολογιστικό σύστημα, χωρίς τη συμμετοχή σεισμολόγου. Ενημερώνονται συνεχώς με την άφιξη νέων δεδομένων.

Η Ουκρανία «καταρρέει εκ των έσω», τονίζει το Κρεμλίνο μετά τις δηλώσεις Φεντόροφ για τον πόλεμο
13:46
Το Κίεβο τίμησε με το κορυφαίο παράσημo τον Ίλον Μασκ - Για την άδεια χρήσης του Starlink
13:38
Το μοναδικό χάρισμα της Ντόλι Πάρτον: Ένωνε τους Αμερικανούς - Γιατί δεν ασχολήθηκε με την πολιτική
13:27
ΣΥΡΙΖΑ: Η Ακρίτα αντιπρόεδρος της Βουλής στη θέση της Γεροβασίλη - «Δεν χρειάζονται διαπιστευτήρια»
13:22