ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Έκλεψε τράπεζα και μοίρασε τα χρήματα φωνάζοντας «Καλά Χριστούγεννα»

ΗΠΑ: Έκλεψε τράπεζα και μοίρασε τα χρήματα φωνάζοντας «Καλά Χριστούγεννα»
Colorado Springs Police Department

Ένας 65χρονος άνδρας με λευκή γενειάδα συνελήφθη στο Κολοράντο των ΗΠΑ όταν, αφού βγήκε από την τράπεζα που είχε μόλις ληστέψει, άρχισε να σκορπάει χαρτονομίσματα «παντού» πριν φωνάξει «Καλά Χριστούγεννα». 

Ο Ντέιβιντ Γουέιν Όλιβερ συνελήφθη σε καφέ της αλυσίδας Starbucks αφού λήστεψε το υποκατάστημα της Academy Bank στο Κολοράντο Σπρινγκς το απόγευμα της Δευτέρας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο ύποπτος «απείλησε να χρησιμοποιήσει όπλο» και βγήκε από το υποκατάστημα της τράπεζας με μεγάλο χρηματικό ποσό σε μετρητά. Το τηλεοπτικό δίκτυο KKTV πάντως μετέδωσε, επικαλούμενο την αφήγηση του Ντιόν Πάσκαλ, αυτόπτη μάρτυρα, πως ο Όλιβερ, όταν βγήκε από την τράπεζα άρχισε να σκοσπίζει τη λεία του στους περαστικούς.

«Άρχισε να βγάζει χρήματα από μια σακούλα και να τα πετάει στον αέρα» πριν φωνάξει «Καλά Χριστούγεννα», είπε ο Πάσκαλ στο δίκτυο.

Ο ίδιος αυτόπτης μάρτυρας είπε πως διερχόμενοι μάζεψαν κάποια από τα μετρητά, μπήκαν στο υποκατάστημα και τα παρέδωσαν στον ταμία, ενώ ο Όλιβερ ταυτόχρονα πήγε ως το Starbucks και κάθισε, μοιάζοντας να περιμένει να έρθουν αστυνομικοί να τον συλλάβουν.

Το ποσό της εγγύησης που θα πρέπει να καταβάλει για να αποφυλακιστεί προσωρινά υπό όρους ορίστηκε στις 10.000 δολάρια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Denver Post, συνεχίζουν να μην έχουν βρεθεί «χιλιάδες δολάρια» ενώ, κατά την ίδια πηγή, δεν υπάρχει απόδειξη ότι ο Όλιβερ πράγματι οπλοφορούσε όταν έκανε τη ληστεία.

Ο Όλιβερ, ο οποίος εικονίζεται στις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν μετά τη σύλληψή του με γκρίζα και λευκή γενειάδα, κρατείται σε φυλακή στην Κομητεία Ελ Πάσο κι αναμένεται να προσαχθεί ενώπιον δικαστή την Πέμπτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ