ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Αστυνομικοί ανακάλυψαν 26 νήπια κρυμμένα σε υπόγειο παιδικού σταθμού

ΗΠΑ: Αστυνομικοί ανακάλυψαν 26 νήπια κρυμμένα σε υπόγειο παιδικού σταθμού
KDVR

Για παιδική κακοποίηση κατηγορείται η ιδιοκτήτρια ενός παιδικού σταθμού στο Κολοράντο των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία έκρυψε 26 νήπια στο υπόγειο, χρησιμοποιώντας ένα ψεύτικο τοιχίο, σε έρευνα της αστυνομίας τον περασμένο Νοέμβριο.

Η 58χρονη Carla Faith λειτουργούσε έναν παιδικό σταθμό στο σπίτι της, έχοντας άδεια μόνο για έξι παιδιά. Όλα ξεκίνησαν όταν αρκετοί γονείς παραπονέθηκαν ότι στην πραγματικότητα τα παιδιά που φιλοξενούνταν στον σταθμό, ήταν πολύ περισσότερα από έξι.

Οι καταγγελίες τους έφτασαν μέχρι την αστυνομία, η οποία έπειτα από έρευνα που πραγματοποίησε στην ιδιοκτησία, ανακάλυψε τα παιδιά, όλα κάτω των τριών ετών, που ήταν κρυμμένα στο υπόγειο. Η Carla, μάλιστα, αρχικά αρνήθηκε στους αστυνομικούς να περάσουν μέσα.

Παρά τις προσπάθειες της ιδιοκτήτριας να τα κρύψει, κατά τη διάρκεια του ελέγχου, οι αστυνομικοί άκουσαν τις φωνές των παιδιών από το υπόγειο. Ανακάλυψαν τότε τον ψεύτικο τοίχο που οδηγούσε στο υπόγειο, όπου έκπληκτοι αντίκρισαν 26 παιδιά και δύο ενήλικες. Αμέσως απελευθέρωσαν τα παιδιά, τα οποία επέστρεψαν πίσω στους γονείς τους.

CARLA

Σφράγισαν τον σταθμό και ακόμα τρεις τους οποίους λειτουργούσε, ενώ στην ιδιοκτήτρια απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παιδική κακοποίηση. Η εγγύηση ορίστηκε στα 3.000 δολάρια.

Τρεις ακόμα εργαζόμενοι του σταθμού που συνελήφθησαν αρχικά για παραμέληση παιδιών, αφέθηκαν κατόπιν ελεύθεροι.

Όπως προέκυψε στην πορεία, η Carla είχε παραπεμφθεί και για άλλες παραβιάσεις τη δεκαετία του ’90, σε παλαιότερους παιδικούς σταθμούς που λειτουργούσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ