ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: «Προμελετημένη πρόκληση» οι καταγγελίες της Τουρκίας για παραβίαση του Σουχόι

Ρωσία: «Προμελετημένη πρόκληση» οι καταγγελίες της Τουρκίας για παραβίαση του Σουχόι
EPA

Oι καταγγελίες της Άγκυρας ότι αεροσκάφος της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας παραβίασε τον εναέριο χώρο της Toυρκίας δεν τεκμηριώνονται από πραγματικά στοιχεία και συνιστούν μια προμελετημένη πρόκληση, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

«Η υστερία στην οποία επιδόθηκε η τουρκική πλευρά, την οποία εμείς ορίζουμε ως 'ατεκμηρίωτη προπαγάνδα', μοιάζει σε μεγάλο βαθμό με μια προμελετημένη πρόκληση» επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Ιγκόρ Κονασένκοφ, σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας έχουν επιπλέον στην κατοχή τους ένα βίντεο που τους παρέδωσε το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Συρίας και μια οργάνωση της συριακής αντιπολίτευσης, που δείχνει «συστοιχίες του πυροβολικού των τουρκικών ενόπλων δυνάμενων να σφυροκοπούν ένα συριακό χωριό στα σύνορα με την Τουρκία» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Επιπλέον τονίζεται ότι το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναμένει άμεσα μια εξήγηση από το ΝΑΤΟ, το Πεντάγωνο και τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις σχετικά με το περιστατικό του βομβαρδισμού.

Διαβάστε ακόμα:

Με επιπτώσεις προειδοποιεί τη Ρωσία ο Ερντογάν - Ζητά συνάντηση με Πούτιν

Αχ. Νταβούτογλου: Λέει ψέματα η Μόσχα για την παραβίαση

Παρέμβαση του ΝΑΤΟ για τη ρωσική παραβίαση του εναέριου χώρου της Τουρκίας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ