Έκτακτη σύγκληση του Αραβικού Συνδέσμου την Τρίτη για την κατάσταση στη Λιβύη
Ο Αραβικός Σύνδεσμος θα διεξαγάγει αύριο Τρίτη, κατόπιν αιτήματος του Καΐρου, έκτακτη συνάντηση με θέμα την κατάσταση στη Λιβύη, όπου η κυβέρνηση της Τρίπολης έχει υπογράψει δύο συμφωνίες συνεργασίας με την Άγκυρα, ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα, η παναραβική οργάνωση που εδρεύει στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σε επίπεδο μόνιμων αντιπροσώπων «για να εξετάσει την εξέλιξη της κατάστασης στη Λιβύη και τους κινδύνους κλιμάκωσης που θα μπορούσαν να απειλήσουν τη σταθερότητα της Λιβύης και της περιοχής», σύμφωνα με το δελτίο τύπου της παναραβικής οργάνωσης.
Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντελ Φάταχ αλ Σίσι κατήγγειλε στις 17 Δεκεμβρίου οποιαδήποτε ενέργεια ελέγχου της γειτονικής Λιβύης, δύο ημέρες μετά από τη συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Φάγιεζ αλ Σάρατζ, επικεφαλής της λιβυκής κυβέρνησης εθνικής ενότητας (GNA).
«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να ελέγξει τη Λιβύη (...) αυτό είναι ζήτημα εθνικής ασφάλειας για την Αίγυπτο», δήλωσε ο Σίσι.
Και σήμερα, ο Αιγύπτιος πρόεδρος σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν, αναφέρθηκε «στους κινδύνους μιας στρατιωτικής κλιμάκωσης».
Οι ΗΠΑ αφαίρεσαν τη Συρία από τον κατάλογο των χωρών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία
09:28
Θεσσαλονίκη: 35χρονη κατήγγειλε τον εν διαστάσει σύζυγό της για βιασμό και ενδοοικογενειακή βία
09:16
Άντονι Χόπκινς: Στα 88 του αποδεικνύει πως η δημιουργία δεν έχει ηλικία
09:10
Κυκλάδες και Αργοσαρωνικό «ψηφίζουν» οι τελευταίοι αδειούχοι: Κίνηση στα λιμάνια, μαζική επιστροφή
09:00