Έκτακτη σύγκληση του Αραβικού Συνδέσμου την Τρίτη για την κατάσταση στη Λιβύη
Ο Αραβικός Σύνδεσμος θα διεξαγάγει αύριο Τρίτη, κατόπιν αιτήματος του Καΐρου, έκτακτη συνάντηση με θέμα την κατάσταση στη Λιβύη, όπου η κυβέρνηση της Τρίπολης έχει υπογράψει δύο συμφωνίες συνεργασίας με την Άγκυρα, ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα, η παναραβική οργάνωση που εδρεύει στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σε επίπεδο μόνιμων αντιπροσώπων «για να εξετάσει την εξέλιξη της κατάστασης στη Λιβύη και τους κινδύνους κλιμάκωσης που θα μπορούσαν να απειλήσουν τη σταθερότητα της Λιβύης και της περιοχής», σύμφωνα με το δελτίο τύπου της παναραβικής οργάνωσης.
Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντελ Φάταχ αλ Σίσι κατήγγειλε στις 17 Δεκεμβρίου οποιαδήποτε ενέργεια ελέγχου της γειτονικής Λιβύης, δύο ημέρες μετά από τη συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Φάγιεζ αλ Σάρατζ, επικεφαλής της λιβυκής κυβέρνησης εθνικής ενότητας (GNA).
«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να ελέγξει τη Λιβύη (...) αυτό είναι ζήτημα εθνικής ασφάλειας για την Αίγυπτο», δήλωσε ο Σίσι.
Και σήμερα, ο Αιγύπτιος πρόεδρος σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν, αναφέρθηκε «στους κινδύνους μιας στρατιωτικής κλιμάκωσης».
Χειροπέδες σε 71χρονο στον Λαγκαδά: Βγήκε στο μπαλκόνι και απειλούσε με όπλα τους γείτονες
09:33
Νέο βίντεο καταγράφει τις τελευταίες στιγμές του 20χρονου που δολοφονήθηκε στη Θεσσαλονίκη (vid&pic)
09:23
LIVE ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Νέα επιχείρηση του Ισραήλ στο νότιο Λίβανο - Ο Τραμπ προσπαθεί να «χτίσει» συμμαχία για τα Στενά του Ορμούζ
09:20
Χανιά: Στον ανακριτή σήμερα οι συλληφθέντες που κατηγορούνται για ομαδικό βιασμό 17χρονης
09:14