Πολωνία: Κρούσματα της γρίπης των πτηνών σε μονάδες που εκτρέφονται γαλοπούλες
Κρούσματα της γρίπης των πτηνών εντοπίστηκαν σε γαλοπούλες στην ανατολική Πολωνία, ανακοίνωσαν οι αρχές την Τετάρτη, ενώ τοπικά ΜΜΕ μεταδίδουν πως το ξέσπασμα αυτό ενδέχεται να αναγκάσει πτηνοτροφικές μονάδες να σφαγιάσουν ως και 40.000 γαλοπούλες.
Στην Πολωνία —τη χώρα με τη μεγαλύτερη πτηνοτροφική βιομηχανία στην Ευρώπη, κατά τη Eurostat— είχαν να καταγραφούν κρούσματα της γρίπης των πτηνών από το 2017.
Ο Αντρέι Ντάνιελακ, πρόεδρος της Ένωσης Πτηνοτρόφων και Παραγωγών Πουλερικών της Πολωνίας, διευκρίνισε ότι πλήττονται τρεις μονάδες και κινδυνεύουν 350.000 πτηνά σε ακτίνα τριών χιλιομέτρων.
«Οι κτηνιατρικές υπηρεσίες εφαρμόζουν διαδικασίες εξάλειψης του ιού σε αυτή την περίπτωση», ανέφεραν οι αρχές της Κομητείας Λουμπαρτόφσκι σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησαν. Κατά την ίδια πηγή, το στέλεχος του ιού που εντοπίστηκε είναι το εξαιρετικά παθογενετικό H5N8, που μπορεί να απειλήσει και τον άνθρωπο.
Οι πολωνικές αρχές ανακοίνωσαν ότι συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Το πολωνικό ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Polsat μετέδωσε πλάνα που εικονίζουν αυτοκίνητα της αστυνομίας τα οποία απέκλεισαν δρόμους στην περιοχή όπου βρίσκονται οι μονάδες.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αντικατέστησε την Κασιμάτη στο Συμβούλιο της Ευρώπης
18:39
Συνεδριάζει για πρώτη φορά στο Κάιρο η μεταβατική επιτροπή που θα διοικήσει τη Λωρίδα της Γάζας
18:30
Δύο συλλήψεις στη Ζάκυνθο για παράνομη βία και παράβαση της νομοθεσίας για όπλα και ναρκωτικά
18:22
Ηράκλειο: «Χτενίζουν» την περιοχή για τον εντοπισμό του 70χρονου που έχασε τον προσανατολισμό του
18:13