ΚΟΣΜΟΣ

Σουδάν: Συνετρίβη στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος - Τουλάχιστον 18 νεκροί

Σουδάν: Συνετρίβη στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος - Τουλάχιστον 18 νεκροί
(AP Photo/Alfred de Montesquiou)

Ένα στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος συνετρίβη μετά την απογείωσή του από μια στρατιωτική βάση στο Δυτικό Νταρφούρ του Σουδάν με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 18 άνθρωποι, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά. 

Το αεροσκάφος, τύπου Antonov An-12, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, συνετρίβη το βράδυ της Πέμπτης, πέντε λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της ελ Γκενέινα, της πρωτεύουσας του Δυτικού Νταρφούρ.

Το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Alarabiya τόνισε ότι ανάμεσά στους νεκρούς συγκαταλέγονται τρεις δικαστικοί αξιωματούχοι και πιθανώς ένας αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Σίτισης.

«Ένα στρατιωτικό αεροσκάφος, τύπου Antonov An-12, συνετρίβη μετά την απογείωσή του από την ελ Γκενέινα. Επτά μέλη του πληρώματος, τρεις δικαστές και οχτώ άμαχοι, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά, σκοτώθηκαν», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του στρατού Αμίρ Μοχάμεντ αλ Χασάν.

Νωρίτερα, μια στρατιωτική πηγή τόνισε, ότι το αεροσκάφος προτού απογειωθεί, παρέδωσε ανθρωπιστική βοήθεια που μετέφερε στους κατοίκους που έχουν πληγεί από τη βία στην περιοχή.

Σύμφωνα με την τοπική Ερυθρά Ημισέληνο, τουλάχιστον 48 άτομα σκοτώθηκαν και 241 τραυματίστηκαν την Κυριακή και τη Δευτέρα σε μάχες μεταξύ αντίπαλων αραβικών και αφρικανικών φυλών στο ελ Γκενέινα στο Νταρφούρ. Δεκαεννέα από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και έχουν μεταφερθεί στο Χαρτούμ, 1.100 χλμ. ανατολικά.

Στην πόλη υπάρχει έντονη στρατιωτική παρουσία, και αυτή την εβδομάδα έχουν ενισχυθεί τα μέτρα ασφαλείας και οι επισκέψεις ανώτερων αξιωματούχων.

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα για τον καθορισμό των αιτιών της αεροπορικής τραγωδίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ