ΚΟΣΜΟΣ

Πάιατ: Διπλωματικής σημασίας η υπογραφή της συμφωνίας για τον EastMed

Πάιατ: Διπλωματικής σημασίας η υπογραφή της συμφωνίας για τον EastMed
INTIME/ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Την πολιτική και διπλωματική σημασία της νέας συμφωνίας Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ για τον αγωγό EastMed, επεσήμανε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ.

 

Παράλληλα, επανέλαβε τη στήριξη της κυβέρνησης των ΗΠΑ στον αγωγό EastMed, μέσω της συμμετοχής της στην τριμερή συνεργασία Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ.

Η τοποθέτηση του Τζέφρι Πάιατ αποτελεί μια έμμεση απάντηση στις σημερινές ανακοινώσεις της Τουρκίας για την υπογραφή της συμφωνίας για τον ενεργειακό αγωγό EastMed, μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ.

Σημειώνεται ότι ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι, αντιδρώντας στην υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας για τον αγωγό, δήλωσε νωρίτερα ότι «κάθε σχέδιο που αγνοεί τα δικαιώματα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων για τους φυσικούς πόρους στην ανατολική Μεσόγειο θα αποτύχει».

«Ο πιο οικονομικός και ασφαλής δρόμος για την αξιοποίηση των φυσικών πόρων στην ανατολική Μεσόγειο και η διανομή τους στις καταναλωτικές αγορές στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της χώρας μας, είναι η Τουρκία», υπογράμμισε ο Ακσόι στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ