ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου για δολοφονία Σουλεϊμανί: Οι ΗΠΑ έχουν το δικαίωμα αυτοάμυνας

Νετανιάχου για δολοφονία Σουλεϊμανί: Οι ΗΠΑ έχουν το δικαίωμα αυτοάμυνας
Abir Sultan /Pool photo via AP

Σε συναγερμό έχει τεθεί το Ισραήλ - στενότερος σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών και ο μεγαλύτερος εχθρός του Ιράν στην Μέση Ανατολή- μετά τη δολοφονία του στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί από αμερικανικά πλήγματα στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός του Ισραηλινού Στρατού μετέδωσε ότι οι ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν τεθεί σε αυξημένο συναγερμό φοβούμενες αντίποινα από το Ιράν ή από φιλικές προς αυτό δυνάμεις, μετά τον φόνο του Σουλεϊμανί.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν το δικαίωμα να υπερασπισθούν εαυτές, σκοτώνοντας τον ιρανό στρατιωτικό διοικητή.

«Ακριβώς όπως το Ισραήλ έχει το δικαίωμα αυτοάμυνας, οι ΗΠΑ έχουν ακριβώς το ίδιο δικαίωμα», δήλωσε ο Νετανιάχου, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το πρωθυπουργικό γραφείο.

«Ο Κασέμ Σουλεϊμανί είναι υπεύθυνος για τον θάνατο αμερικανών πολιτών και πολλών αθώων. Σχεδίαζε και άλλες τέτοιες επιθέσεις», δήλωσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός πριν επιβιβασθεί στο αεροπλάνο για να επιστρέψει στο Ισραήλ, επισπεύδοντας την αναχώρησή του από την Αθήνα.

«Ο πρόεδρος Τραμπ αξίζει τα εύσημα γιατί ενήργησε γρήγορα, σθεναρά και αποφασιστικά. Το Ισραήλ παραμένει στο πλευρό των ΗΠΑ στον δίκαιο αγώνα τους για ειρήνη, ασφάλεια και αυτοάμυνα», πρόσθεσε.

IRAN map 01 2020 01 copy

ΔΗΜΟΦΙΛΗ