ΚΟΣΜΟΣ

Αυτοί είναι οι πιο καταζητούμενοι φυγόδικοι της Ευρώπης

Αυτοί είναι οι πιο καταζητούμενοι φυγόδικοι της Ευρώπης
Darren McCollester/Getty Images/Ideal Images

Την λίστα της με τους πιο καταζητούμενους φυγόδικους στην Ευρώπη, ανέβασε η υπηρεσία Europol, στο νέο site της που εγκαινίασε την Παρασκευή.

Οι διεθνώς καταζητούμενοι εγκληματίες υψηλού προφίλ, έχουν καταδικαστεί ή είναι ύποπτοι για την διάπραξη σοβαρών εγκλημάτων στην Ευρώπη.

Συνολικά 45 κακοποιοί, μεταξύ των οποίων οι ύποπτοι για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι τον περασμένο Νοέμβριο, μέλη της μαφίας, ένας δραπέτης φυλακών, αλλά και ένας «γκουρού» της γιόγκα και μια γυναίκα, περιλαμβάνονται στην εν λόγω λίστα.

Στο site με την ονομασία EuMostWanted.eu, μπορεί να δει κανείς τα ονόματά τους, τις φωτογραφίες καθώς και λεπτομέρειες των αδικημάτων για τα οποία κατηγορούνται.

Οι εγκληματίες στην λίστα, που προέκυψαν από την συνεργασία των υπηρεσιών 23 εκ των 28 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δίνονται με τυχαία σειρά. Μερικοί από αυτούς είναι:

Σαλά Αμπντεσλάμ 1

Σαλά Αμπντεσλάμ: ο 26χρονος περιγράφεται ως πολύ επικίνδυνος και οπλισμένος εγκληματίας και καταζητείται για το ρόλο του στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι τον περασμένο Νοέμβριο.

Ερνέστο Φατσαλάρι

Ερνέστο Φατσαλάρι: ο 45χρονος είναι «φιγούρα-κλειδί της μαφίας» και περιγράφεται ως «αδίστακτος δολοφόνος» που έχει δολοφονήσει 3 ανθρώπους.

Μαρίνα Σεσίλια Κέτουνεν

Μαρίνα Σεσίλια Κέτουνεν: η μοναδική γυναίκα στην λίστα, η 29χρονη Κέτουνεν, καταζητείται για απάτη, ένα σχετικά «ελαφρύ» αδίκημα για την λίστα.

Χίμι Λουφάζ

Χίμι Λουφάζ: 10.000 ευρώ ανταμοιβή δίνεται για τον Λουφάζ, 31 ετών, ο οποίος το 2009 επιχείρησε να σκοτώσει αστυνομικό και να διαπράξει ληστεία.

Γκρεγκόριαν Μπιβολάρου 1

Γκρεγκόριαν Μπιβολάρου: ο Μπιβολάρου, ιδρυτής και αποκαλούμενος «γκουρού» της γιόγκα, καταζητείται στη Σουηδία για σεξουαλική κακοποίηση ενός 17χρονου κοριτσιού.

Παναγιώτης Νετζάτη

Παναγιώτης Νετζάτη: ο 40χρονος δραπέτευσε από φυλακή υψίστης ασφαλείας στην Κύπρο, το 2007. Καταζητείται για απαγωγή, παράνομο περιορισμό, ομηρία, βιασμό και φόνο.

Ματέο Μεσίνα Ντενάρο 1

Ματέο Μεσίνα Ντενάρο: ο 53χρονος καταζητείται ως ηγέτης της σικελικής μαφίας και για τον φόνο γιου αρχηγού αντίπαλης ομάδας, καθώς και για εμπόριο όπλων.

Αμπρίνι Μοχάμεντ

Αμπρίνι Μοχάμεντ: ο 30χρονος, βελγικής εθνικότητας, περιγράφεται ως ένοπλος και επικίνδυνος και καταζητείται ως ύποπτος για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι τον περασμένο Νοέμβριο.

Τιμπόρ Φοκο

Τιμπόρ Φοκο: Ανταμοιβή 2.900 ευρώ δίνεται για την σύλληψη του 59χρονου Φοκο, ο οποίος φυλακίστηκε το 1987 για την δολοφονία μιας εκδιδόμενης γυναίκας και απέδρασε από την φυλακή το 1995.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ