ΚΟΣΜΟΣ

Καμπότζη: Δέκα νεκροί από κατάρρευση κτηρίου

Καμπότζη: Δέκα νεκροί από κατάρρευση κτηρίου
Kep Provincial Authority via AP

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 23 τραυματίστηκαν εξαιτίας κατάρρευσης κτηρίου στην Καμπότζη, ενώ άγνωστος ακόμη αριθμός εργατών παραμένει παγιδευμένος κάτω από τα ερείπια.

Το επταώροφο τσιμεντένιο κτίριο του οποίου η κατασκευή είχε ολοκληρωθεί κατά 90% κατέρρευσε σήμερα στην παράκτια πόλη Κεπ, περίπου 160 χλμ. νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Πνομ Πενχ, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι.

Το δυστύχημα σημειώνεται ένα χρόνο μετά από μια άλλη κατάρρευση, κατά την οποία 28 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επαρχία Πρέα Σιχανούκ.

Άγνωστος αριθμός εργατών παραμένει παγιδευμένος, ενώ οι αρχές έχουν θέσει υπό κράτηση ένα ζευγάρι Καμποτζιανών, τους ιδιοκτήτες του κτιρίου, για ανάκριση. Το ζευγάρι είχε πρόθεση να χτίσει έναν ξενώνα.

Συνεχίζονται οι προσπάθειες διάσωσης

Ο πρωθυπουργός Χουν Σεν ανακοίνωσε σήμερα ότι διασώστες συνεχίζουν τις προσπάθειες για να φθάσουν αυτούς που αγνοούνται στα ερείπια.

«Από σήμερα το πρωί, ομάδες διάσωσης συνεχίζουν να εργάζονται για την αφαίρεση της πλάκας σκυροδέματος, κόβοντας τον σιδερένιο οπλισμό ώστε να συνεχίσουν να εντοπίζουν και να βρίσκουν περισσότερους ανθρώπους», έγραψε σήμερα ο Χουν Σεν στη σελίδα του στο Facebook.

Η Καμπότζη γνωρίζει έκρηξη του κατασκευαστικού τομέα προκειμένου να εξυπηρετεί ένα όλο και μεγαλύτερο πλήθος Κινέζων τουριστών και επενδυτών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ