ΚΟΣΜΟΣ

Ινδονησία: Δεκάδες οι νεκροί από την κατάρρευση κτηρίου

Ινδονησία: Δεκάδες οι νεκροί από την κατάρρευση κτηρίου
EPA/MAST IRHAM/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τραγικός είναι ο έως τώρα απολογισμός από την κατάρρευση ενός υπό κατασκευή κτηρίου στην Καμπότζη της Ινδονησίας. Συνολικά 36 είναι οι άνθρωποι που έχουν χάσει τη ζωή τους, μεταξύ αυτών και έξι παιδιά και βρέφη.

Ο μεγάλος απολογισμός των νεκρών φέρνει στο φως τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον τομέα των κατασκευών στην Καμπότζη, με τους εργάτες συχνά να αναγκάζονται να ζουν στις οικοδομές προκειμένου να εξοικονομήσουν χρήματα. Άλλοι 23 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Το πολυώροφο υπό ανέγερση κτήριο, που βρισκόταν στην παράκτια πόλη Κεπ, κατέρρευσε την Παρασκευή την ώρα που οι εργάτες και οι οικογένειές τους ξεκουράζονταν, αφού είχαν ρίξει το τσιμέντο για τον έβδομο όροφο.

Οι Αρχές ακόμη δεν έχουν καθορίσει τα αίτια της κατάρρευσης.

Μία ολόκληρη οικογένεια, στην οποία περιλαμβάνεται ένα βρέφος 5 μηνών και ένα 4χρονο παιδί, σκοτώθηκε από την κατάρρευση του κτΗρίου, δήλωσε ο Σεθ Φέρα, οικογενειακός φίλος.

Η μητέρα Μέι Αζ Γιάι πήγε να εργαστεί στην κατασκευή του κτιρίου μαζί με τον σύζυγό της όταν ήταν έγκυος και ολόκληρη η οικογένεια ζούσε εκεί.

«Εργαζόταν ως τον όγδοο μήνα της εγκυμοσύνης και μετά σταμάτησε», εξήγησε ο Σεθ Φέρα, που ζει κοντά στο κτήριο.

Οι Αρχές της Καμπότζης έχουν συλλάβει τον ιδιοκτήτη του κτιρίου, που ταυτοποιήθηκε ως ο Εκ Σαρούν, καθώς και τη σύζυγό του Τσιβ Σόθι, όμως ο κυβερνήτης της Κεπ, ο Κεν Σάθα, επεσήμανε σήμερα ότι δεν γνωρίζει αν τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για κάποιο έγκλημα.

«Επί της αρχής οι εργάτες δεν επιτρέπεται να ζουν στα εργοτάξια», εξήγησε ο Κεν Σάθα. «Δεν υπάρχουν, όμως, μέρη για να κοιμηθούν. Επρόκειτο για μια ιδιωτική κατασκευή».

Όταν ρωτήθηκε αν οι Αρχές θα απαγορεύσουν στους εργάτες να ζουν στα εργοτάξια, απάντησε: «Θα λάβουμε μέτρα».

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Καμπότζης Χουν Σεν υποβάθμισε τους κινδύνους, λέγοντας στους δημοσιογράφους χθες Κυριακή ότι τέτοιου είδους καταστροφές συμβαίνουν παντού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ