ΚΟΣΜΟΣ

Δολοφονήθηκε από την ΜΙΤ ηγετικό στέλεχος του PKK

Δολοφονήθηκε από την ΜΙΤ ηγετικό στέλεχος του PKK
Twitter

Δολοφονήθηκε από η Εσμέ Εράτ, ηγετικό στέλεχος της κουρδικής οργάνωσης PKK κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης της ΜΙΤ με τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες τουρκικών μέσων ενημέρωσης, η επιχείρηση έλαβε χώρα τον περασμένο Σεπτέμβριο. Στην επιχείρηση αυτή νεκροί έπεσαν η Εσμέ Εράτ και η οδηγός της «Ζιλάν Κομπανί».

Η Εράτ -υπαρχηγός των γυναικείων μονάδων του PKK, PAJK- ήταν γνωστή μέσα στην οργάνωση με την κωδική ονομασία «Ντελάρ Νουρχάκ».

Είχε γεννηθεί το 1965 και πέρασε στις τάξεις του PKK, σύμφωνα με τουρκικές πηγές, το 1989.

Θυμίζει τη δολοφονία της Σακινέ Τζανσίζ

Η δολοφονία της Εράτ έφερε στη μνήμη την υπόθεση του θανάτου της Σακινέ Τζανσίζ, επίσης υψηλόβαθμου στελέχους του ΡΚΚ, στο Παρίσι τον Ιανουάριο του 2013.

Η 55χρονη Σακινέ Τζανσίζ, εκ των ιδρυτών της κουρδικής οργάνωσης βρέθηκε νεκρή στο Κουρδικό Κέντρο Πληροφόρησης της γαλλικής πρωτεύουσας μαζί με άλλες δύο γυναίκες μέλη του ΡΚΚ. Το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) «έδειξε» τότε τις τουρκικές υπηρεσίες ως υπεύθυνες για την τριπλή δολοφονία, ενώ η Τουρκία από την πλευρά της έκανε λόγο για εσωτερική διένεξη στους κόλπους του PKK από φράξιες που δεν ήθελαν την να προχωρήσει ο διάλογος για πολιτική λύση του Κουρδικού που βρισκόταν σε εξέλιξη την εποχή εκείνη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ