ΚΟΣΜΟΣ

Συντριβή αεροσκάφους στο Ιράν: Βρέθηκαν τα μαύρα κουτιά, συνεχίζονται οι έρευνες

Συντριβή αεροσκάφους στο Ιράν: Βρέθηκαν τα μαύρα κουτιά, συνεχίζονται οι έρευνες
ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA

Βρέθηκαν τα μαύρα κουτιά του μοιραίου Boeing 737 των Ουκρανικών Αερογραμμών (Ukraine International Airlines), που συνετρίβη δύο μόλις λεπτά μετά την απογείωσή του από την Τεχεράνη.

Από τις πρώτες μόλις ώρες, οι ιρανικές Αρχές ανακοίνωσαν πως σκοτώθηκαν και οι 176 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος – 167 επιβάτες και εννέα μέλη του πληρώματος.

Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων ISNA μετέδωσε πως η συντριβή του αεροσκάφους οφείλεται σε τεχνική βλάβη -μια θέση που υιοθέτησε αρχικά και η ουκρανική πρεσβεία στο Ιράν.

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα η ουκρανική πρεσβεία εξέδωσε νέα ανακοίνωση, τονίζοντας πως οι συνθήκες γύρω από την συντριβή και τα αίτιά της διερευνώνται.

Υπογράμμισε δε, πως παλαιότερες ανακοινώσεις «δεν είναι επίσημες».

«Πολύ νωρίς για να ξέρουμε τα αίτια της συντριβής»

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Αλέξι Χόντσαρουκ, δηλώνει πως είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε τα αίτια της συντριβής.

«Οποιοδήποτε σενάριο που έχει εκφραστεί είναι απλά χειραγώγηση» απάντησε ο πρωθυπουργός της χώρας όταν του ζητήθηκε η άποψή του για το ενδεχόμενο το αεροπορικό δυστύχημα να οφείλεται σε επίθεση με πυραύλους.

Επιπλέον, γνωστοποίησε ότι η Ουκρανία ζήτησε να συμμετάσχει σε έρευνα, υπό τους Ιρανούς, για τη συντριβή.

Νεκροί όλοι οι επιβαίνοντες

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, επιβεβαίωσε ότι όλοι οι επιβαίνοντες του Boeing είναι νεκροί.

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα είναι νεκροί. Η πρεσβεία μας κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για να συγκεντρώσει πληροφορίες σχετικά με την τραγωδία, καθώς και με τα προσωπικά στοιχεία των νεκρών. Τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες».

Έπεσε δύο λεπτά μετά την απογείωσή του

Το Boeing 737 συνετρίβη δύο λεπτά μετά την απογείωσή του.

Σύμφωνα με το CNNi, το συγκεκριμένο αεροσκάφος εκτελούσε πτήσεις τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια. Φάνηκε για τελευταία φορά στο ραντάρ όταν πετούσε στα 2.415,54 μέτρα.

Το σημείο του δυστυχήματος είναι ανάμεσα στις πόλεις Parand και Shahriar, σύμφωνα με τον επικεφαλής των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών του Ιράν.

Δεν εξέπεμψε ποτέ σήμα κινδύνου

Το αεροσκάφος συνετρίβη χωρίς να εκπέμψει σήμα κινδύνου, όπως μετέδωσε το ιρανικό κρατικό δίκτυο IRIB.

Συγκλονιστικές εικόνες από το σημείο

aftermath2


Πηγή: CNNi

Στη δημοσιότητα δόθηκαν συγκλονιστικές εικόνες από το σημείο αμέσως μετά τη συντριβή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ