ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ - Ηγέτης Σιιτών: Η κρίση τελείωσε, σταματήστε τις επιθέσεις

Ιράκ - Ηγέτης Σιιτών: Η κρίση τελείωσε, σταματήστε τις επιθέσεις
Ο Σιίτης ηγέτης του Ιράκ, Μοκτάντα Σαντρ (μέση), περιστοιχισμένος από το θρησκευτικό ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ (αριστερά) και τον Ιρανό υποστράτηγο, Κασέμ Σουλεϊμανί (δεξιά) που σκοτώθηκε πρόσφατα στη Βαγδάτη AP / Φωτογραφία αρχείου

Ο Ιρακινός σιίτης ηγέτης Μοκτάντα Σαντρ δήλωσε σήμερα πως η κρίση που βιώνει το Ιράκ τελείωσε, έπειτα από την κλιμάκωση της ρητορικής και από το Ιράν και από τις ΗΠΑ σε συνέχεια της δολοφονίας του Ιρανού διοικητή Κασέμ Σουλεϊμανί και κάλεσε τις ομάδες πολιτοφυλακών να μην εξαπολύσουν επιθέσεις.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ισχυρός και δημοφιλής θρησκευτικός ηγέτης τόνισε πως μια νέα ισχυρή ιρακινή κυβέρνηση, ικανή να προστατέψει την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της χώρας, θα πρέπει να σχηματιστεί μέσα στις επόμενες 15 ημέρες, υποδηλώνοντας πρόωρες εκλογές.

Εντούτοις σημείωσε πως οι Ιρακινοί θα πρέπει να εξακολουθήσουν να επιδιώκουν την απομάκρυνση ξένων στρατιωτικών δυνάμεων.

«Καλώ τις ιρακινές παρατάξεις να είναι προσεκτικές, υπομονετικές, να μην λαμβάνουν στρατιωτικές δράσεις και να σωπάσουν εξτρεμιστικές φωνές... έως ότου όλοι οι πολιτικοί, κοινοβουλευτικοί και διεθνείς μέθοδοι έχουν εξαντληθεί», επισήμανε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ