ΚΟΣΜΟΣ

Ισχυρή έκρηξη σε σχολείο της Σουηδίας

Ισχυρή έκρηξη σε σχολείο της Σουηδίας
Aftonbladet

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σε σχολικό κτίριο στην σουηδική πόλη Καρλσταντ, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.

Υπηρεσίες για έκτακτες ανάγκες βρίσκονται στο σημείο. Ακολούθως της έκρηξης, ξέσπασε φωτιά στην περιοχή, όπως δημοσιεύει η εφημερίδα Expressen.

karlstad12

Σύμφωνα με τη διευθύντρια του Γυμνασίου, Κρίστιν Χόλμπεργκ, η έκρηξη έκανε ολόκληρο το κτίριο να σειστεί.

«Βρισκόμαστε τώρα στο σημείο και προσπαθήσουμε να διαπιστώσουμε τι εξεράγη», δήλωσε άνθρωπος από τις υπηρεσίες. «Ήταν πολύ ισχυρή έκρηξη. Το μπαμ της έκρηξης μπορούσε να ακουστεί σε άλλα μέρη της πόλης», πρόσθεσε.

Μεγάλα σύννεφα καπνού σκοτείνιασαν τον ουρανό, από την οροφή του κτιρίου, ενώ τη στιγμή της έκρηξης εμφανίστηκε και μια λάμψη. Το σχολείο εκκενώθηκε και οι μαθητές έχουν συγκεντρωθεί απ'έξω σε ομάδες.

Η πόλη Καρλσταντ είναι η 21η μεγαλύτερη πόλη της Σουηδίας με πληθυσμό περίπου 90.000 κατοίκους. Είναι χτισμένη στο δέλτα που ποταμού Κλαράλβεν του, μεγαλύτερου ποταμού της χώρας, Μάλιστα θεωρείται μια από τις πιο ηλιόλουστες πόλεις της Σουηδίας. Ένα ιστορικό γεγονός που διεξήχθη στην Κάρλσταν ήταν οι διαπραγματεύσεις για την διάλυση της Ένωσης Σουηδίας και Νορβηγίας το 1905

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ