ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο από τη στιγμή που ο πύραυλος χτυπά το ουκρανικό αεροσκάφος

Βίντεο από τη στιγμή που ο πύραυλος χτυπά το ουκρανικό αεροσκάφος
(AP Photo/Ebrahim Noroozi)

Ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται ένας ιρανικός πύραυλος να χτυπά ένα αεροσκάφος πάνω από την περιοχή Παράντ, κοντά στο αεροδρόμιο της Τεχεράνης, όπου την Τετάρτη συνετρίβη το ουκρανικό Boeing, δημοσίευσαν το βράδυ της Πέμπτης οι New York Times.

Μια μικρή έκρηξη σημειώνεται την ώρα που ο πύραυλος πλήττει το αεροσκάφος, ωστόσο αυτό δεν εκρήγνυται, όπως φαίνεται στο βίντεο. Το αεροσκάφος συνέχισε να πετάει για αρκετά λεπτά προτού κάνει στροφή για να επιστρέψει στο αεροδρόμιο, αναφέρουν οι New York Times.

Το αεροσκάφος πέταξε φλεγόμενο προς το αεροδρόμιο προτού εκραγεί και συντριβεί, παρασύροντας στον θάνατο τους 176 επιβαίνοντες σε αυτό.

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσαν οι New York Times, επικαλούμενοι τον χρήστη του Twitter Nariman Gharib:

Σημειώνεται ότι οι ιρανικές Αρχές διαβεβαίωσαν σήμερα ότι η «φημολογία» ότι το ουκρανικό boeing μπορεί να χτυπήθηκε από πύραυλο «δεν έχει καμία λογική».

«Πολλές πτήσεις, διεθνείς και εσωτερικού, πετούσαν την ίδια στιγμή στον ιρανικό εναέριο χώρο, στο ίδιο ύψος των 8.000 ποδών και αυτή η ιστορία περί πυραυλικού πλήγματος στο αεροπλάνο δεν μπορεί κατά κανένα τρόπο να είναι σωστή» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Μεταφορών του Ιράν.

«Αυτές οι φήμες δεν έχουν λογική», προσθέτει αυτή η ανακοίνωση, που επικαλείται τον Αλί Αμπεντζαντέχ, τον πρόεδρο του Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας και υφυπουργό Μεταφορών του Ιράν.

Ο επικεφαλής της Ιρανικής Επιτροπής Ερευνών για το αεροπορικό δυστύχημα κάλεσε τις ΗΠΑ «υπό την ιδιότητα της κατασκευάστριας εταιρείας Boeing να είναι παρούσα» κατά τη διάρκεια της έρευνας, όπως μετέδωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης το ημιεπίσημο πρακτορείο της χώρας Fars.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, που επικαλείται δήλωση του Χασάν Ρεζαεϊφάρ «η Boeing κατονομάστηκε ως εκπρόσωπος, χωρίς να επιβεβαιώνεται η συμμετοχή της».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ