Ουκρανικό Boeing: Το Ιράν κάλεσε τον Βρετανό πρεσβευτή επειδή ήταν σε εκδήλωση στη μνήμη των θυμάτων
Τον πρεσβευτή της Βρετανίας στο Ιράν κάλεσε σήμερα, Κυριακή, για εξηγήσεις η Τεχεράνη, επειδή παρέστη σε μια «παράνομη» διαδήλωση στην ιρανική πρωτεύουσα στη μνήμη των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας με το ουκρανικό αεροσκάφος, το οποίο «από λάθος» κατέρριψαν οι ιρανικές στρατιωτικές δυνάμεις, ανέφερε η ιστοσελίδα του ιρανικού ΥΠΕΞ..
«Σήμερα ο Ρομπ Μακέιρ κλήθηκε εξαιτίας της αντισυμβατικής συμπεριφοράς του της συμμετοχής σε μια παράνομη διαδήλωση το Σάββατο», αναφέρεται στην ιστοσελίδα.
Νωρίτερα η Βρετανία είχε ανακοινώσει ότι χθες ο Βρετανός πρεσβευτής στο Ιράν συνελήφθη και κρατήθηκε για λίγο, κάτι το οποίο τα ιρανικά ΜΜΕ έγραψαν ότι έγινε επειδή υποκινούσε τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.
«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι δεν συμμετείχα σε καμία διαδήλωση», έγραψε στο Twitter ο Μακέιρ. «Πήγα σε μια εκδήλωση η οποία είχε ανακοινωθεί ως ολονυκτία για τα θύματα της τραγωδίας (της πτήσης) #PS752» της Ukraine International Airlines που καταρρίφθηκε την Τετάρτη από τον ιρανικό στρατό «από λάθος», πρόσθεσε.
«Έφυγα από το σημείο πέντε λεπτά αφού ξεκίνησαν να ακούγονται συνθήματα» κατά των ιρανικών αρχών, εξήγησε.
Παράλληλα, έξω από την πρεσβεία της Βρετανίας στην Τεχεράνη μέλη της σκληροπυρηνικής πολιτοφυλακής Μπασίτζ διαδήλωσαν σήμερα ζητώντας το κλείσιμό της, μετέδωσαν ιρανικά μέσα ενημέρωσης.
Η διαδήλωση της πολιτοφυλακής αυτής, η οποία έχει διασυνδέσεις με την δύναμη ελίτ των Φρουρών της Επανάστασης, πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τη σύντομη κράτηση του Βρετανού πρεσβευτή.
Βραζιλία: Στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών Λούλα και Μπολσονάρο
07:44
Δορυφόρος κατέγραψε βίντεο με ηφαίστειο που εξερράγη για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν 500 χρόνια
07:42
Δυτική Μακεδονία: Η Περιφέρεια που θα γνωρίσει τη μεγαλύτερη αλλαγή στην Ελλάδα την επόμενη δεκαετία
07:35
Οι ΗΠΑ αποσύρουν βομβαρδιστικά τους από την βρετανική βάση Fairford
07:32