ΚΟΣΜΟΣ

Βομβαρδισμός βάσης των ΗΠΑ στο Ιράκ – Τέσσερις τραυματίες

Βομβαρδισμός βάσης των ΗΠΑ στο Ιράκ – Τέσσερις τραυματίες
Φωτογραφία αρχείου AP Photo

Επτά όλμοι έπεσαν σήμερα, Κυριακή, μέσα στην αεροπορική βάση Μπάλαντ του Ιράκ, όπου σταθμεύουν δυνάμεις των ΗΠΑ, και τέσσερις Ιρακινοί στρατιώτες τραυματίστηκαν από την επίθεση.

Ο ιρακινός στρατός ανέφερε σε δήλωση πως οκτώ ρουκέτες Κατιούσα εκτοξεύθηκαν εναντίον της βάσης, που βρίσκεται περίπου 80 χλμ. βόρεια της πρωτεύουσας Βαγδάτη και πως μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται και δύο αξιωματικοί.

Στρατιωτικές πηγές δήλωσαν πως οι τραυματίες είναι Ιρακινοί στρατιώτες. Είπαν επίσης ότι επτά όλμοι έπληξαν τον διάδρομο για τα αεροπλάνα της βάσης.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για απώλειες μεταξύ των αμερικανικών δυνάμεων στη βάση.

Η ιρακινή στρατιωτική ανακοίνωση δεν διευκρινίζει την προέλευση των πυρών και δεν κάνει καμία αναφορά στις αυξημένες εντάσεις ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ιράν, το οποίο την περασμένη Τετάρτη εκτόξευσε πυραύλους εναντίον δύο στρατιωτικών βάσεων στο Ιράκ όπου σταθμεύουν δυνάμεις των ΗΠΑ.

Σχεδόν το σύνολο των Αμερικανών στρατιωτών είχε ήδη φύγει από τη βάση αυτή, έπειτα από την κλιμάκωση ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ιράν στο ιρακινό έδαφος, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Δεν υπάρχουν περισσότεροι από καμιά δεκαπενταριά Αμερικανοί στρατιώτες και ένα και μοναδικό αεροπλάνο στην Μπάλαντ», δήλωσε στο AFP ιρακινή στρατιωτική πηγή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ