«Αγανακτισμένος» ο Πομπέο για τη νέα επίθεση εναντίον βάσης στο Ιράκ
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, εξέφρασε την Κυριακή την «αγανάκτησή» του για τις νέες εκτοξεύσεις ρουκετών εναντίον ιρακινής στρατιωτικής βάσης που φιλοξενεί αμερικανικά στρατεύματα, παρά το ότι το Ιράν τις τελευταίες ημέρες εκπέμπει μηνύματα κατευνασμού.
Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας δήλωσε «αγανακτισμένος για τα δημοσιεύματα περί νέας επίθεσης με ρουκέτες εναντίον ιρακινής αεροπορικής βάσης» σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.
«Αυτές οι συνεχιζόμενες παραβιάσεις της εθνικής κυριαρχίας του Ιράκ από οργανώσεις που δεν είναι πιστές στην ιρακινή κυβέρνηση πρέπει να σταματήσουν», πρόσθεσε.
Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ απαίτησε ακόμη η κυβέρνηση στη Βαγδάτη να φροντίσει οι «υπεύθυνοι» για αυτή την «επίθεση εναντίον του ιρακινού λαού» να «λογοδοτήσουν» για τις πράξεις τους.
Δεν είναι σαφές ποιος εξαπέλυσε την επίθεση στη βάση Μπαλάντ.
Εκπρόσωπος του διεθνούς αντιτζιχαντιστικού συνασπισμού δήλωσε ότι δεν ήταν παρόντες Αμερικανοί στρατιωτικοί όταν έγιναν τα πλήγματα. Τέσσερις ιρακινοί στρατιωτικοί τραυματίστηκαν στην επίθεση.
ΑΑΔΕ: Μετάθεση προθεσμιών διορθώσεων για ΕΑΕ 2024 και 2025 και υποβολής φωτογραφιών για ΕΑΕ 2025
23:11
ΟΙ ΕΞΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΗΠΑ-ΙΡΑΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ: Οι επτά φορές που ο Ντόναλντ Τραμπ κλιμάκωσε τη στρατιωτική επιθετικότητα στη δεύτερη θητεία του
23:00
Τουρκία: Ακυρώθηκαν οι αποψινές πτήσεις προς Τεχεράνη από την Κωνσταντινούπολη
22:54
Μωρό στη Λάρισα χτύπησε το κεφάλι του στο μπάνιο – Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο
22:47