ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Ο Χαφτάρ ζήτησε προθεσμία 48 ωρών

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Ο Χαφτάρ ζήτησε προθεσμία 48 ωρών
TWITTER

Ο στρατηγός Χαλίφα Χαφτάρ ζήτησε προθεσμία 48 ωρών για να συζητήσει τη συμφωνία που επετεύχθη στη Μόσχα με τους αρχηγούς των φυλών που στηρίζουν το Λιβυκό Εθνικό Στρατό (ΛΕΣ), πριν από την υπογραφή του εγγράφου, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Ο στρατηγός του Λιβυκού Εθνικού Στρατού Χαλίφα Χαφτάρ ήταν θετικός για το τελικό κείμενο αλλά ζήτησε δύο ημέρες για να συζητήσει το έγγραφο με τους αρχηγούς των φυλών που στηρίζουν τον ΛΕΣ» τονίζει το ρωσικό υπουργείο, όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS.

Την ίδια ώρα, υπογραμμίζεται ότι το ΥΠΕΞ της Ρωσίας θα συνεχίσει να εργάζεται για να συνεχιστεί η «δουλειά που έγινε στη ρωσική πρωτεύουσα».

Ερντογάν: Ο Χαφτάρ θα πάρει ένα «μάθημα» αν δεν σταματήσει την επίθεση

«Τα εσωτερικά ζητήματα που έχουν δημιουργηθεί στη Λιβύη απαιτούν διεξοδική δουλειά για να ληφθούν ισορροπημένες αποφάσεις αμοιβαία αποδεκτές για τις διαφορετικές πλευρές» τονίζει το υπουργείο, και συμπληρώνει:

«Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων, οι διαφορετικές πλευρές επαναβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους για κυριαρχία, ανεξαρτησία, ενότητα αλλά και εδαφική ακεραιότητα της χώρας».

Μάλιστα, και οι δύο πλευρές εμφανίστηκαν έτοιμες, όπως τονίζει το ρωσικό πρακτορείο, να πολεμήσουν τη διεθνή τρομοκρατία.

Ραγδαίες εξελίξεις: Αποχώρησε από τη Μόσχα ο Χαφτάρ – «Πυρά» κατά της Τουρκίας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ