Ουκρανικό Boeing: Στο σημείο της συντριβής ομάδα Καναδών ερευνητών
Μια ομάδα Καναδών ερευνητών επισκέφτηκε την Τετάρτη το σημείο συντριβής του ουκρανικού Boeing που καταρρίφθηκε από ιρανικό πύραυλο, σκοτώνοντας και τους 176 επιβαίνοντες, ανάμεσά τους 57 Καναδούς υπηκόους.
Ο υπουργός Μεταφορών του Καναδά, Μαρκ Γκαρνό, ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου πως η καναδική ερευνητική ομάδα θα εξετάσει αργότερα τα συντρίμμια του αεροσκάφους.
Πρόσθεσε πως οι ερευνητές δεν έχουν λάβει ακόμη έγκριση πρόσβασης στους καταγραφείς στοιχείων πτήσης και του αποτυπωτή ομιλίας.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, το Ιράν έχει εκδώσει ταξιδιωτικές θεωρήσεις στους Καναδούς αξιωματούχους, που βρίσκονται στη χώρα για να διερευνήσουν πώς και γιατί ιρανικές δυνάμεις κατέρριψαν το ουκρανικό αεροσκάφος στις 8 Ιανουαρίου.
«Επισκέφτηκαν το σημείο συντριβής... Σήμερα δύο ερευνητές θα εξετάσουν τα συντρίμμια», τόνισε ο Γκαρνό.
«Αυτό που μας έχει ειπωθεί από τους Ιρανούς είναι ότι θα μας επιτραπεί να συμμετάσχουμε όχι μόνο στην αποκρυπτογράφηση των (μαύρων) κουτιών, αλλά επίσης στην ανάλυση», σημείωσε.
Συγκλονίζει η τελευταία συνομιλία της Ελληνίδας αεροσυνοδού πριν τη μοιραία πτήση στην Τουρκία (vid)
23:18
Σοβαρό τροχαίο στην Αχαΐα: Ένας νεκρός και δύο σοβαρά τραυματίες (pics)
23:08
ΑΝΑΛΥΣΗ CNNi: Η σκιά της Ρωσίας απλώνεται πάνω από την Ευρώπη - Ο κίνδυνος πολέμου είναι και πάλι υπαρκτός
23:07
Hellenic Train: Καθυστέρηση άνω των δύο ωρών στο δρομολόγιο Αθήνα–Θεσσαλονίκη λόγω βλάβης στη σήραγγα Όθρυος
22:51