Συρία: Έκρηξη βόμβας - Νεκροί τρεις Τούρκοι στρατιώτες
Τουλάχιστον τρεις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν την Πέμπτη όταν εξερράγη μια βόμβα τοποθετημένη σε αυτοκίνητο σε μια περιοχή της βόρειας Συρίας, που τελεί υπό τον έλεγχο των τουρκικών δυνάμεων, ανακοίνωσε η Άγκυρα.
«Τρεις στρατιώτες μας σκοτώθηκαν σε μια επίθεση με βόμβα που ήταν τοποθετημένη σε αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια ελέγχου οδικής κυκλοφορίας», ανέφερε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωσή του, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Νωρίτερα, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι η επίθεση συνέβη στην πόλη Σουλούκ, κοντά στο Τελ Αμπιάντ, σκοτώνοντας δέκα άτομα, συμπεριλαμβανομένων τριών Τούρκων στρατιωτών.
Τούρκοι στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί σε διάφορες περιοχές της βόρειας και βορειοανατολικής Συρίας, όπου η Άγκυρα έχει διενεργήσει τρεις στρατιωτικές επιχειρήσεις μεταξύ του 2016 και του 2019, ενάντια στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, και στην κουρδική πολιτοφυλακή των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), την οποία η Άγκυρα χαρακτηρίζει τρομοκρατική οργάνωση.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο τουρκικός στρατός και συμμαχικές του δυνάμεις Σύρων γίνονται τακτικά στόχος επιθέσεων στο βόρειο τμήμα της χώρας.
Την περασμένη εβδομάδα, τέσσερις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε αυτή την περιοχή, όταν ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες ανατινάχθηκε.
Τσουχτερά πρόστιμα για όσους δεν έχουν εισιτήριο στα ΜΜΜ - Οι αλλαγές με τον νέο νόμο
02:00
Σε ισχύ το πασχαλινό εορταστικό ωράριο - Πώς θα λειτουργήσουν στα εμπορικά καταστήματα
01:00
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το Youth Pass 2026 - Πώς πιστώνονται τα 150 ευρώ
00:30
Ιράν και ΗΠΑ δίνουν «ραντεβού» στην... κόλαση - Το Ισραήλ ετοιμάζει ενεργειακό χτύπημα στην Τεχεράνη
23:56