Συρία: Έκρηξη βόμβας - Νεκροί τρεις Τούρκοι στρατιώτες
Τουλάχιστον τρεις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν την Πέμπτη όταν εξερράγη μια βόμβα τοποθετημένη σε αυτοκίνητο σε μια περιοχή της βόρειας Συρίας, που τελεί υπό τον έλεγχο των τουρκικών δυνάμεων, ανακοίνωσε η Άγκυρα.
«Τρεις στρατιώτες μας σκοτώθηκαν σε μια επίθεση με βόμβα που ήταν τοποθετημένη σε αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια ελέγχου οδικής κυκλοφορίας», ανέφερε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωσή του, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Νωρίτερα, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι η επίθεση συνέβη στην πόλη Σουλούκ, κοντά στο Τελ Αμπιάντ, σκοτώνοντας δέκα άτομα, συμπεριλαμβανομένων τριών Τούρκων στρατιωτών.
Τούρκοι στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί σε διάφορες περιοχές της βόρειας και βορειοανατολικής Συρίας, όπου η Άγκυρα έχει διενεργήσει τρεις στρατιωτικές επιχειρήσεις μεταξύ του 2016 και του 2019, ενάντια στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, και στην κουρδική πολιτοφυλακή των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), την οποία η Άγκυρα χαρακτηρίζει τρομοκρατική οργάνωση.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο τουρκικός στρατός και συμμαχικές του δυνάμεις Σύρων γίνονται τακτικά στόχος επιθέσεων στο βόρειο τμήμα της χώρας.
Την περασμένη εβδομάδα, τέσσερις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε αυτή την περιοχή, όταν ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες ανατινάχθηκε.
Πετρέλαιο: Το Brent έπεσε κάτω από τα 75 δολάρια για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου
15:51
Trafficking: 881 θύματα εμπορίας ανθρώπων στην Ελλάδα το 2025 - Τα 108 παιδιά
15:49
Μύκονος: Επιχείρηση του ελληνικού FBI για εξάρθρωση οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών - 5 συλλήψεις
15:42
Σπάνιο λυχνάρι από τη βυζαντινή Συρία αποκαλύπτει τον συμβολισμό του φωτός στον πρώιμο χριστιανισμό
15:42