Γλίτωσε την φυλακή ο άντρας που συνελήφθη με δύο όπλα στη Ντίσνεϊλαντ
Σε έξι μήνες κατ’οίκον παρακολούθηση με «ηλεκτρονικό βραχιολάκι» καταδικάστηκε στη Γαλλία ο 28χρονος, ο οποίος συνελήφθη στην προσπάθειά του να περάσει δύο όπλα σε ξενοδοχείο στη Ντίσνειλαντ του Παρισιού στα τέλη Ιανουαρίου.
Παρά το γεγονός ότι ο άντρας είχε στην κατοχή του τα όπλα και το Κοράνι και παρά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που συγκλόνισαν το Παρίσι, οι εισαγγελείς απέκλεισαν την πιθανότητα ο κατηγορούμενος να σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση και του απήγγειλαν κατηγορίες για απλή οπλοκατοχή. Του απαγόρεψαν, επίσης, την οπλοκατοχή για πέντε χρόνια.
Τα όπλα εντοπίστηκαν ενώ περνούσε από έλεγχο αποσκευών στην είσοδο του ξενοδοχείου και ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι τα είχε αγοράσει για αυτοπροστασία, έπειτα από επίθεση που είχε δεχθεί.
Στην απολογία του, ο 28χρονος μουσουλμάνος υποστήριξε ότι δεν ήθελε να αφήσει τα όπλα του στο σπίτι του ή στο εστιατόριο στο οποίο εργαζόταν. Ο κατηγορούμενος θα εκτίσει την ποινή του στο σπίτι της μητέρας του, στην περιοχή Loiret νοτιοδυτικά του Παρισιού.
«Ο υπάλληλος του μήνα»: Σταμάτησε την υπερταχεία στη Γερμανία για να αγοράσει... χαρτί υγείας
21:19
Το Ισραήλ θα αποχωρήσει από τμήματα του Λιβάνου – Τράμπ: Η Συρία να αντιμετωπίσει τη Χεζμπολάχ
21:08
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Πέθανε και ο πατέρας που τραυματίστηκε στο τροχαίο -Νεκροί μητέρα και βρέφος
21:00
Οριοθετημένες οι πυρκαγιές σε Σουρωτή και Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης
20:58