Διάσκεψη Βερολίνου: Τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ - Πούτιν
Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν και η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την Παρασκευή, συζήτησαν για την επικείμενη Διάσκεψη για την Λιβύη που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο στις 19 Ιανουαρίου, αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο TASS.
«Με πρωτοβουλία της γερμανικής πλευράς υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, με την καγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου.
«Συζητήθηκαν διάφορες πλευρές, οι οποίες σχετίζονται με τη διεθνή Διάσκεψη για την Λιβύη, που θα διεξαχθεί στο Βερολίνο στις 19 Ιανουαρίου», προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.
Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, ο κ. Πούτιν θα επισκεφθεί το Βερολίνο στις 19 Ιανουαρίου, για να λάβει μέρος στη Διάσκεψη. Οι εμπλεκόμενες πλευρές σχεδιάζουν να συζητήσουν την διευθέτηση της λιβυκής κρίσης, συμπεριλαμβανομένων και των ζητημάτων τερματισμού των εχθροπραξιών, της εκεχειρίας μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών και την ενεργοποίηση ενός ευρέος πολιτικού διαλόγου υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.
«Οι σημαντικές συμφωνίες θα διατυπωθούν στο τελικό κείμενο της Διάσκεψης», αναφέρει - εξάλλου - η ανακοίνωση του Κρεμλίνου.
Χάρης Δούκας για Γκράβα: «Δεν υπάρχει οσμή πλέον» - Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία
15:38
Καταιγίδα Boelo: Δεκάδες ακυρώσεις πτήσεων στο Άμστερνταμ λόγω θυελλωδών ανέμων
15:26
Μαραθώνια η απολογία του Βαγγέλη Λιόλιου στον ανακριτή - Αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες
15:13
Στη Σαουδική Αραβία ο Μητσοτάκης - Συνάντηση με τον Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν
14:55