ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Ο Μητσοτάκης παίζει λάθος το παιχνίδι

Ερντογάν: Ο Μητσοτάκης παίζει λάθος το παιχνίδι
(Presidential Press Service via AP, Pool)

Εμπρηστικής ρητορικής συνέχεια για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης λίγη ώρα πριν από την αναχώρησή του για το Βερολίνο, όπου θα συμμετάσχει στην κρίσιμη Διάσκεψη για την ειρηνευτική διαδικασία στη Λιβύη

Ο Τούρκος πρόεδρος αναγνώρισε την ενόχληση της Αθήνας που δεν προσκλήθηκε στη Διάσκεψη του Βερολίνου, υποστηρίζοντας πως «ο Μητσοτάκης παίζει λάθος το παιχνίδι. Τα βήματα που ακολουθεί δεν είναι τα ενδεδειγμένα βήματα. Υποστηρίζει τη λάθος πλευρά της διαμάχης».

Η Ελλάδα τρελάθηκε επειδή δεν προσκλήθηκε στο Βερολίνο, πρόσθεσε μάλιστα ο Τούρκος πρόεδρος.

Την ίδια ώρα, ο Τούρκος πρόεδρος έστρεψε τα «πυρά» του κατά του Χαλίφα Χαφτάρ, χαρακτηρίζοντάς τον «ανέντιμο», ενώ για ακόμη μια φορά επέκρινε την Αθήνα που δέχτηκε τον στρατάρχη.

«Όταν ο Χαφτάρ φθάσει στο Βερολίνο θα έχουμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε τι έχει να πει και τι θέλει» είπε ο Ερντογάν.

Μιλώντας για τη διάσκεψη που πραγματοποιείται σήμερα, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε: «Θεωρούμε τη σύνοδο κορυφής του Βερολίνου ένα σημαντικό στάδιο για την εδραίωση της εκεχειρίας και για να προχωρήσουμε προς μια πολιτική λύση», ενώ προτού αναχωρήσει για τη γερμανική πρωτεύουσα πρόσθεσε: «Οι ελπίδες που γεννήθηκαν από αυτήν την εκεχειρία και την σύνοδο κορυφής του Βερολίνου δεν θα πρέπει να θυσιαστούν για τις φιλοδοξίες υποστηρικτών του αίματος και του χάους».

Μάλιστα, όπως άλλωστε είχε κάνει και σε άρθρο του στο Politico το Σάββατο, ο Τούρκος πρόεδρος έβαλε στο «στόχαστρο» τη διεθνή κοινότητα, επειδή δεν αντέδρασε στις «επιθέσεις του πραξικοπηματία Χαφτάρ».

Ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε, ωστόσο, «σημαντικό βήμα» τις συζητήσεις στο Βερολίνο.

Χαρακτήρισε δε την Τουρκία, «κλειδί» στην ειρηνευτική διαδικασία στη Λιβύη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ