Αυτή είναι η νέα κυβέρνηση της Ρωσίας
Τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης παρουσίασε ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν στον Βλαντίμιρ Πούτιν, την οποία και ενέκρινε ο πρόεδρος της Ρωσίας.
Συνολικά με βάση την νέα σύνθεση, ο πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν θα έχει εννέα αντιπρόεδρους.
Πρώτος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα είναι ο Αντρέι Μπελοούσοφ, ο οποίος από το 2013 υπήρξε σύμβουλος του προέδρου Πούτιν επί οικονομικών θεμάτων. Ο Αντόν Σιλουάνοφ, ο οποίος κατείχε την θέση του υπουργού Οικονομικών στην προηγούμενη κυβέρνηση και του πρώτου αντιπροέδρου, διατηρεί την θέση του.
Νέος υπουργός οικονομικής ανάπτυξης, θέση που κατείχε ο Μαξίμ Ορέσκιν, τοποθετείται ο Μαξίμ Ρεσέτνικοφ, ο οποίος από το 2017 υπήρξε κυβερνήτης της περιοχής Περμ, ενώ πρωτύτερα υπήρξε επικεφαλής της Διεύθυνσης οικονομικής πολιτικής και ανάπτυξης της κυβέρνησης της Μόσχας.
Διατηρούν τις θέσεις τους στη νέα κυβέρνηση, ο υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου Ντενίς Μαντούροφ, ο υπουργός Μεταφορών Γιεβγκένι Ντίτριχ, ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και ο υπουργός Ενέργειας Αλεξάντρ Νόβακ.
Άλλαξαν οι υπουργοί Πολιτισμού, Παιδείας και Υγείας. Τα εν λόγω υπουργεία ανέλαβαν αντίστοιχα η Όλγα Λιουμπίμοβα , ο Σεργκέι Κραφτσόφ και ο Μιχαήλ Μουράσκο, οι οποίοι αντικατέστησαν τον Βλάντίμιρ Μεντίνσκι, την Όλγα Βασίλιεβα και την Βερόνικα Σκαβαρτσόβα.
Νέος υπουργός Αθλητισμού τοποθετήθηκε ο Όλεγκ Ματίτσιν στην θέση του Πάβελ Καλαμπκόφ. Άλλαξαν επίσης ο υπουργός Εργασίας (νέος υπουργός είναι ο Αντόν Κοτιακόφ) και υπουργός Επιστήμης (Βαλέρι Φάλκοφ) και Επικοινωνιών (Μαξούτ Σαντάγιεφ).
Εκτός των άλλων άλλαξε η δομή των κυβερνητικών οργάνων. Ο Πούτιν κατήργησε το υπουργείο που ήταν αρμόδιο για υποθέσεις του Βορείου Καυκάσου, μεταβιβάζοντας τις αρμοδιότητες του στο υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης. Ο οργανισμός Κρατικής περιουσίας θα υπαχθεί στο υπουργείο Οικονομικών από το υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης στο οποίο ανήκε πρωτύτερα.
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την συνάντηση του με το νέο υπουργικό συμβούλιο εξήρε την ποιότητα της δουλειάς της προηγούμενης κυβέρνησης η οποία, όπως είπε, δημιούργησε τις προϋποθέσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη της χώρας.
Ο Μιχαήλ Μισούστιν ευχαρίστησε τον Ρώσο πρόεδρο για την εμπιστοσύνη που του έδειξε λέγοντας ότι «οι στόχοι είναι δύσκολοι, θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να τους υλοποιήσουμε».
Πότε αναμένεται να καταβληθούν στους δικαιούχους οι συντάξεις Ιανουαρίου
01:00
Πότε πληρώνονται επιδόματα, παροχές και δώρα Χριστουγέννων από την ΔΥΠΑ
00:30
«Ανεπιθύμητος» για τη Ρωσία ο γερμανικός φορέας ενημέρωσης Deutsche Welle
23:57
Αγρότες: Τα αιτήματα έφτασαν στο Μαξίμου, οι τόνοι ανέβηκαν στη Βουλή, τα μπλόκα παραμένουν
23:45