ΚΟΣΜΟΣ

Λιβύη: Βομβαρδισμοί στο αεροδρόμιο της Τρίπολης - Στον «αέρα» η εκεχειρία

Λιβύη: Βομβαρδισμοί στο αεροδρόμιο της Τρίπολης - Στον «αέρα» η εκεχειρία
EPA

Δυνάμεις του Χαλίφα Χαφτάρ βομβάρδισαν σήμερα το αεροδρόμιο Μιτίγκα της Τρίπολης, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος των δυνάμεων της κυβέρνησης εθνικής ενότητας της Τρίπολης.

Όπως μεταδίδουν τα αραβικά και τουρκικά ΜΜΕ, δυνάμεις που πρόσκεινται στον Λιβυκό Εθνικό Στρατό του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ επιτέθηκαν με ρουκέτες έξι φορές στο μοναδικό εν λειτουργία αεροδρόμιο της Τρίπολης στη Λιβύη.

Το διεθνές αεροδρόμιο Μίτιγκα έγινε στόχος «έξι ρουκετών Grad», μία ενέργεια που συνιστά «κατάφωρη απειλή» στην ασφάλεια της κυκλοφορίας των αεροσκαφών και «μία νέα παραβίαση της εκεχειρίας», η οποία εφαρμόσθηκε στις 12 Ιανουαρίου μεταξύ των εμπολέμων πλευρών, δήλωσε ο εκπρόσωπος των στρατιωτικών δυνάμεων της κυβέρνησης της Τρίπολης Μοχάμαντ Γκνούνου.

Οι πτήσεις εκτρέπονται προς το αεροδρόμιο της πόλης Μισράτα, σε απόσταση 200 χιλιομέτρων ανατολικά της Τρίπολης.

Λόγω των επιθέσεων, οι πτήσεις ανεστάλησαν μέχρι νεωτέρας.

Τα τελευταία χρόνια το αεροδρόμιο Μιτίγκα έχει επανειλημμένα κλείσει και επαναλειτουργήσει εξαιτίας βομβαρδισμών και αεροπορικών επιδρομών.

Την περασμένη Κυριακή, οι αντιμαχόμενες πλευρές της Λιβύης όσο και αντιπρόσωποι χωρών και οργανισμών συγκεντρώθηκαν στο Βερολίνο όπου συμφώνησαν πλήρη εκεχειρία και κατάπαυση του πυρός, καθώς και συνέχιση του διαλόγου για την εξεύρεση πολιτικής λύσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ