ΚΟΣΜΟΣ

Επιβαιώνεται ο θάνατος διοικητή της Αλ Κάιντα από μη επανδρωμένο αεροσκάφος

Επιβαιώνεται ο θάνατος διοικητή της Αλ Κάιντα από μη επανδρωμένο αεροσκάφος
REUTERS/Ali Owidha

Κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής από μη επανδρωμένο αεροσκάφος των ΗΠΑ στην Νότια Υεμένη, σκοτώθηκε εξέχον μέλος της Αλ Κάιντα σήμερα, σύμφωνα με μέλος της οικογένειάς του.

Ο Τζαλάλ Μπελαΐντι, κατά κόσμον Αμπού Χαμζά, ένας από τους επικεφαλής της Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο, σκοτώθηκε μαζί με δύο φρουρούς του κατά την διάρκεια αεροπορικής επιδρομής στην Μαρακέσα, όπως υποστηρίζει συγγενής του.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η μόνη χώρα που είναι γνωστό ότι πραγματοποιεί βομβαρδισμούς με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Υεμένη, που θεωρείται προπύργιο της Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο.

Ο Μπελαΐντι, ο οποίος γεννήθηκε στην Αμπιγιάν, υπηρέτησε στο παρελθόν ως ηγέτης της Αλ-Κάιντα στην Ζινζιμπάρ, αλλά λέγεται ότι αναρριχήθηκε στις τάξεις της εξτρεμιστικής ομάδας για να γίνει κορυφαίος στρατιωτικός διοικητής.

Αργά την Τετάρτη, μια επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους σκότωσε έξι ύποπτα μέλη της Αλ Κάιντα στην κοντινή επαρχία Σαμπουα, όπως δήλωσε αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας.

Οι εξτρεμιστές, της Αλ Κάιντα και του ISIS, έχουν κερδίσει έδαφος στο νότο, με τους μαχητές της Αλ Κάιντα να καταλαμβάνουν την πόλη της Αζάν, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Οι μαχητές της Αλ-Κάιντα ελέγχουν την Αμπιγιάν και την πόλη Τζαρ ενώ κινούνται ελεύθερα μεταξύ Χαντραμούτ, Σαμπουα και Αμπιγιάν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ