ΚΟΣΜΟΣ

Οργή στην Κίνα: Υπεύθυνοι ενός πάρκου ανάγκασαν γουρούνι να κάνει bungee jumping

Οργή στην Κίνα: Υπεύθυνοι ενός πάρκου ανάγκασαν γουρούνι να κάνει bungee jumping

Κύμα διεθνούς κατακραυγής έχει προκαλέσει ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media, στο οποίο καταγράφεται ένα γουρούνι σπρώχνεται από ύψος 68 μέτρων, σε θεματικό πάρκο της Κίνας, προκειμένου οι θεατές να το δουν να κάνει bungee jumping

Συγκεκριμένα, δύο άνδρες οδηγούν ένα γουρούνι δεμένο σε έναν στύλο, στην κορυφή ενός πύργου, πριν το σπρώξουν για να πέσει.

Το γουρούνι, που σύμφωνα με δημοσιεύματα ζύγιζε 75 κιλά, φαίνεται να πέφτει από τον πύργο έχοντας τυλιγμένη μια κάπα γύρω από τον λαιμό του, ενώ σε ένα από τα βίντεο που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ακούγονται ήχοι που μοιάζουν σαν το ζώο να φώναζε.

Σύμφωνα με το κινέζικο ημερολόγιο, έφτασε το τέλος του έτους του Χοίρου και ξεκινά το έτος του Ποντικού και με αφορμή αυτό το γεγονός, οι υπέθυνοι του πάρκου θέλησαν να εγκαινιάσουν την εγκατάσταση για bungee jumping.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως το γουρούνι αμέσως μετά στάλθηκε σε σφαγείο.

Μετά τον σάλο, το θεματικό πάρκο εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, λέγοντας πως αποδέχεται «την κριτική» που έχει πυροδοτήσει.

«Δεχόμαστε ειλικρινά την κριτική των πολιτών και τις συμβουλές και ζητούμε συγγνώμη στο κοινό. Θα βελτιώσουμε το μάρκετινγκ για παρέχουμε στους τουρίστες καλύτερες υπηρεσίες», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Η κακοποίηση ζώων δεν τιμωρείται δια νόμου στην Κίνα. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχει υπάρξει πρόοδος στην ευαισθητοποίηση του σχετικά με θέματα που αφορούν τα ζώα.

Παρόλο που αρκετοί στα social media υπερασπίστηκαν το περιστατικό, λέγοντας πως δεν διαφέρει καθόλου από το να σκοτώσεις ένα γουρούνι για τροφή, οι περισσότεροι χρήστες καταδίκασαν την πρωτοβουλία της εταιρίας.

Το περιστατικό καταδίκασε και η Peta (Άνθρωποι για την Ηθική Μεταχείριση των Ζώων - People for the Ethical Treatment of Animals), οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων.

«Τα γουρούνια βιώνουν πόνο και φόβο ακριβώς όπως εμείς και αυτό το αηδιαστικό "νούμερο" θα έπρεπε να είναι παράνομο», τόνισε μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος της οργάνωσης, Τζέισον Μπέικερ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ