ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος στο διαδίκτυο: Ο πρίγκιπας Κάρολος «σνόμπαρε» τον Αμερικανό αντιπρόεδρο – Τι λένε τα ανάκτορα

Σάλος στο διαδίκτυο: Ο πρίγκιπας Κάρολος «σνόμπαρε» τον Αμερικανό αντιπρόεδρο – Τι λένε τα ανάκτορα
(AP Photo/Frank Augstein)

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί ευρέως σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης ένα βίντεο, στο οποίο φαίνεται ο πρίγκιπας Κάρολος να σνομπάρει τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς κατά την τελετή για τα 75 χρόνια από την απελευθέρωση του Άουσβιτς.

Πιο συγκεκριμένα, στο βίντεο ο Κάρολος εμφανίζεται να συζητά με πολλούς από τους παριστάμενους. Μεταξύ αυτών είναι και ο πρόεδρος της Γερμανίας, ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, που είχε προσκληθεί από την ισραηλινή κυβέρνηση στην τελετή στο Γιάντ Βασέμ της Ιερουσαλήμ.

Ο Βρετανός πρίγκιπας στη συνέχεια περνάει μπροστά από τον Πενς, που δείχνει σαν να περιμένει να ανταλλάξουν χειραψία. Ωστόσο ο Κάρολος του ρίχνει μια ματιά, τον προσπερνάει και χαιρετά τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, που στεκόταν δίπλα στον Αμερικανό αντιπρόεδρο.

Μετά τις διαστάσεις που πήρε το θέμα, τα ανάκτορα διαβεβαίωσαν ότι ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου δεν σνόμπαρε τον Αμερικανό αντιπρόεδρο, σημειώνοντας ότι νωρίτερα οι δύο άνδρες είχαν μια «θερμή συνομιλία».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Κλάρενς Χάους, η επίσημη κατοικία του πρίγκιπα, λίγο προτού ξεκινήσει η τελετή στο Γιαντ Βασέμ ο Κάρολος και ο αντιπρόεδρος Πενς είχαν μια «φιλική και θερμή συζήτηση». Αυτός ήταν ο λόγος που δεν χαιρετίστηκαν ξανά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ