ΚΟΣΜΟΣ

Πριγκίπισσα στα 51 της: Ο πρώην βασιλιάς Αλβέρτος παραδέχτηκε ότι είναι ο βιολογικός πατέρας της

Πριγκίπισσα στα 51 της: Ο πρώην βασιλιάς Αλβέρτος παραδέχτηκε ότι είναι ο βιολογικός πατέρας της
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ

Ο πρώην βασιλιάς του Βελγίου Αλβέρτος Β' παραδέχτηκε ότι είναι ο βιολογικός πατέρας μιας γυναίκας που γεννήθηκε εκτός γάμου, της Ντελφίν Μποέλ, η οποία έδινε για σχεδόν έξι χρόνια δικαστικό αγώνα για να αναγνωριστεί ως τέκνο του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των δικηγόρων του πρώην βασιλιά, ο Αλβέρτος πληροφορήθηκε τα αποτελέσματα του τεστ DNA, στο οποίο είχε υποβληθεί κατόπιν αιτήματος δικαστηρίου των Βρυξελλών.

«Τα επιστημονικά συμπεράσματα υποδεικνύουν ότι είναι ο βιολογικός πατέρας της κυρίας Ντελφίν Μποέλ», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, ο Αλβέρτος «αποφάσισε να βάλει τέλος, με αξιοπρέπεια, σε αυτή την οδυνηρή (δικαστική) διαδικασία».

Τώρα, σύμφωνα με δηλώσεις δικηγόρου του πρώην βασιλιά σε ιστοσελίδα που συνεργάζεται με το CNNi, ο Αλβέρτος θα συμπεριλάβει τη Ντελφίν στη διαθήκη του, μαζί με τα άλλα παιδιά του.

Ο 85χρονος Αλβέρτος ήταν βασιλιάς του Βελγίου για μια εικοσαετία, από το 1993 μέχρι το 2013. Τον περασμένο Μάιο δέχτηκε να υποβληθεί σε τεστ DNA, με βάση μία απόφαση του Εφετείου των Βρυξελλών.

Το αποτέλεσμα της εξέτασης επρόκειτο αρχικά να κρατηθεί απόρρητο.

Η Ντελφίν Μποέλ, μια γλύπτρια 51 ετών, υποστήριζε ότι ήταν καρπός της μακρόχρονης σχέσης που διατηρούσε ο Αλβέρτος με τη μητέρα της, τη Σιμπίλ ντε Σελίς Λονγκσάμπ, τις δεκαετίες του 1960-70.

Ο Αλβέρτος ήταν τότε πρίγκιπας διάδοχος, παντρεμένος από το 1959 με την Πάολα Ρούφο ντι Καλάμπρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ