ΚΟΣΜΟΣ

Παραδέχθηκε η Daallo Airlines ότι χάθηκε επιβάτης στην πτήση D3159

Παραδέχθηκε η Daallo Airlines ότι χάθηκε επιβάτης στην πτήση D3159

Η επίσημη παραδοχή για το γεγονός ότι επιβάτης «χάθηκε» από το αεροσκάφος της Daallo Airlines, το οποίο, έκανε αναγκαστική προσγείωση την Τρίτη, με μία τρύπα στο πλάι του, στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, Μογκαντίσου, έγινε από τον εκπρόσωπο της εταιρείας.

Το γεγονός παραδέχθηκε σήμερα ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Mohamed Ibrahim Yasin Olad, ο οποίος επιβεβαίωσε, όπως αναφέρει το BBC, ότι ένας άνδρας επιβάτης λείπει από την πτήση.

H παραδοχή αυτή έρχεται σε αντίθεση με την προηγούμενη δήλωση, της αεροπορικής εταιρείας που ανέφερε ότι το αεροσκάφος εκκενώθηκε και όλοι οι επιβάτες είναι ασφαλείς.

Από την πλευρά τους αμερικανικές κυβερνητικές πηγές εκτιμούν ότι οι ερευνητές πιστεύουν ότι μια βόμβα εξερράγη στο αεροπλάνο, αλλά μέχρι στιγμής δεν το έχουν επιβεβαιώσει.

Σημείο αιχμής που θα ξεδιαλύνει το μυστήριο, είναι η ταυτοποίηση του νεκρού σώματος, που βρέθηκε από κατοίκους κοντά στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας είπε ότι αναμένονται τα αποτελέσματα της έρευνας μέσα στις επόμενες δύο ημέρες.

Το αεροπλάνο βρισκόταν στον εθνικό εναέριο χώρο του Τζιμπουτί, όταν αναγκάστηκε να κάνει αναγκαστική προσγείωση, λίγο μετά την απογείωσή του. Η «Daallo Airlines», είναι ο εθνικός αερομεταφορέας του Τζιμπουτί.

Διαβάστε επίσης:

Από έκρηξη βόμβας προκλήθηκε η τρύπα στην πτήση D3159

ΔΗΜΟΦΙΛΗ