Εν αναμονή της απόφασης του ΟΗΕ για τον Ασάνζ
Στην απόφαση πως η κράτηση του ιδρυτή της Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ είναι «αυθαίρετη», φαίνεται πως κατέληξε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, όπως μεταδίδουν τα περισσότερα ξένα μέσα.
Σύμφωνα με το Sky News, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Σουηδίας δήλωσε πως η «νομική υπηρεσία των Η.Ε. έκρινε πως ο Ασάνζ κρατείται αυθαιρέτως, κατά παράβαση των διεθνών κανονισμών», την στιγμή που η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται να γίνει την Παρασκευή.
Όπως μεταδίδει το CNN International, ακόμα και σε περίπτωση που ο Ασάνζ αφεθεί ελεύθερος με την έγκριση τουΟΗΕ, παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να συλληφθεί στη Βρετανία, καθώς παραμένει το ένταλμα για την σύλληψή του για την σεξουαλική επίθεση για την οποία κατηγορείται στη Σουηδία.
Με δήλωσή του στο Twitter, ο Ασάνζ ανέφερε πως σε περίπτωση που η απόφαση του ΟΗΕ δεν είναι υπέρ της ελευθερίας του, τότε εκείνος θα παραδοθεί στην βρετανική αστυνομία.
Ο Ασάνζ βρίσκεται στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο από το 2012 και εκτός από τη Σουηδία, καταζητείται από τις Ηνωμένες Πολιτείες για την απελευθέρωση απόρρητων εγγράφων μέσω του ιστοτόπου Wikileaks που είχε δημιουργήσει.
Θερινές εκπτώσεις: «Πρεμιέρα» την Δευτέρα 13 Ιουλίου - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές
04:00
Ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για τις επιταγές αγοράς βιβλίων από την ΔΥΠΑ - Οι δικαιούχοι
03:00
Επίδομα αδείας: Έως πότε πρέπει να καταβληθεί από τους εργοδότες - Πώς θα το υπολογίσετε online
02:00
Συντάξεις Αυγούστου - Σεπτεμβρίου: Όλες οι ημερομηνίες για την καταβολή στους δικαιούχους
01:00