ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Επίθεση ανταρτών στο Χαλέπι με τη στήριξη της Τουρκίας

Συρία: Επίθεση ανταρτών στο Χαλέπι με τη στήριξη της Τουρκίας
SANA via AP

Σύροι αντάρτες υποστηριζόμενοι από την Τουρκία εξαπέλυσαν σήμερα επίθεση εναντίον κυβερνητικών θέσεων βορειοανατολικά του Χαλεπιού, ανακοίνωσαν πηγές των ανταρτών και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Άνοιξε με αυτό τον τρόπο ένα νέο μέτωπο εναντίον του στρατού της Συρίας ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα σημείωσε αρκετές νίκες στη γειτονική επαρχία Ιντλίμπ.

Η επίθεση επικεντρώθηκε σε μια περιοχή κοντά στην πόλη αλ Μπαμπ, την οποία ελέγχουν η Τουρκία και οι Σύροι αντάρτες σύμμαχοί της από το 2017. Τα συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης δεν μετέδωσαν τίποτε για την επίθεση.

Πηγές των ανταρτών τόνισαν ότι στην επιχείρηση δεν συμμετέχουν τουρκικά στρατεύματα και πρόσθεσαν ότι μέχρι στιγμής έχουν καταλάβει τρία χωριά.

Από την πλευρά του το Παρατηρητήριο έκανε λόγο για μια σφοδρή επίθεση «που εξαπολύθηκε από ομάδες πιστές στην Άγκυρα».

Ο συριακός κυβερνητικός στρατός, υποστηριζόμενος από την Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας, σημείωσε αυτή την εβδομάδα γρήγορη προέλαση στην Ιντλίμπ, καταλαμβάνοντας μεταξύ άλλων και τη στρατηγικής σημασίας πόλη Μααρέτ αλ Νούμαν, η οποία βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της αλ Μπαμπ.

Η επαρχία Ιντλίμπ και τα βόρεια τμήματα του Χαλεπιού αποτελούν τα τελευταία μεγάλα προπύργια των ανταρτών στη Συρία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ