ΚΟΣΜΟΣ

Κοροναϊός: Με τη συνδρομή ενόπλων δυνάμεων η απομάκρυνση Ρώσων από την Κίνα

Κοροναϊός: Με τη συνδρομή ενόπλων δυνάμεων η απομάκρυνση Ρώσων από την Κίνα
AP Photo/Chiang Ying-ying

Στην απομάκρυνση Ρώσων πολιτών από την Κίνα λόγω του ξεσπάσματος του κοροναϊού ξεκινούν από σήμερα, Σάββατο, οι αερoδιαστημικές αμυντικές δυνάμεις της Ρωσίας, που αποτελούν τμήμα των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, μεταδίδουν πρακτορεία ειδήσεων που επικαλούνται δηλώσεις του εκπροσώπου του Κρεμλίνου.

Ο εκπρόσωπος Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε στους δημοσιογράφους πως η απομάκρυνση των Ρώσων υπηκόων θα πραγματοποιηθεί σε περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από τον κοροναϊό, μετέδωσαν τα πρακτορεία ειδήσεων TASS και Interfax.

Η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης, Τατιάνα Γκόλικοβα, είχε δηλώσει την Παρασκευή πως η Ρωσία σχεδιάζει να απομακρύνει τουλάχιστον 600 Ρώσους πολίτες που βρίσκονται τώρα στην Γιουχάν και στην επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο του ξεσπάσματος στην Κίνα, οι οποίοι θα τεθούν σε καραντίνα αντίνα για 14 ημέρες.

Η Ρωσία κατέγραψε δύο πρώτα κρούσματα του κοροναϊού και περιόρισε τις απευθείας πτήσεις προς την Κίνα, τον μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο της.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και ο Κινέζος ομόλογός του Ουάνγκ Γι συζήτησαν τη συνεργασία στη μάχη κατά του ξεσπάσματος του κοροναϊού σε τηλεφωνική συνδιάλεξη που είχαν σήμερα, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Η ρωσική πλευρά εξέφρασε την υψηλή εκτίμησή της για τα μέτρα που λαμβάνει η Κίνα προκειμένου να καταπολεμήσει την εξάπλωση της ασθένειας που προκλήθηκε από τον κοροναϊό», ανέφερε το υπουργείο σε μια ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ