ΚΟΣΜΟΣ

Υπόθεση Έκλεστοουν: Η οικιακή βοηθός και ο γιος της πίσω από την κλοπή–μαμούθ;

Υπόθεση Έκλεστοουν: Η οικιακή βοηθός και ο γιος της πίσω από την κλοπή–μαμούθ;
FACUNDO ARRIZABALAGA/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κατηγορίες σε μια γυναίκα και το γιο της ως υπεύθυνους για την κλοπή κοσμημάτων αξίας δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων που ανήκαν στην πάμπλουτη κληρονόμο Ταμάρα Έκλεστοουν απήγγειλαν οι βρετανικές αρχές, σε μια υπόθεση που τάραξε τη Μεγάλη Βρετανία

Η Ταμάρα Έκλεστοουν, κόρη του Βρετανού μεγαλοεπιχειρηματία, Μπέρνι Έκλεστοουν ο οποίος έχει στην κατοχή του τα δικαιώματα της Φόρμουλα 1, είχε καταγγείλει κλοπή κοσμημάτων αξίας περίπου 67 εκατομμυρίων δολαρίων από το πολυτελές σπίτι της, στο Κένσινγκτον, στο δυτικό Λονδίνο.

Σύμφωνα με το CNNi, το ζευγάρι των κατηγορουμένων για συνέργεια στη ληστεία είναι η Μαρία Μέστερ, μια 47 μητέρα ρουμανικής καταγωγής, η οποία εργαζόταν ως οικιακή βοηθός στην πολυτελή οικεία και ο 29χρονος γιος της, Εμίλ-Μπογκντάν Σαβάστρου, ο οποίος εργαζόταν σε μπαρ της περιοχή.

Μετά τις εξελίξεις αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον δικαστηρίου στα τέλη του μήνα. Ο ρόλος τους στη κλοπή δεν έχει ακόμη γίνει γνωστός.

Η λεία των ληστών αποτελούνταν από δαχτυλίδια, πανάκριβα ρολόγια, σκουλαρίκια με πολύτιμους λίθους και ένα βραχιόλι Cartier αξίας 100.000 δολαρίων, ενώ μικρό μέρος από τα κλοπιμαία έχει ήδη ανακτηθεί. Για την ίδια υπόθεση έγιναν επίσης δύο συλλήψεις ανδρών, αλλά τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι αν και ο ρόλος τους ακόμη ερευνάται.

Η διάρρηξη πιστεύεται πως έγινε μέσα από τον κήπο της έπαυλης και οι δράστες παραβίασαν τα χρηματοκιβώτια στην κρεβατοκάμαρα.

tamara ecclestone1


Πηγή: AP Photo/Gero Breloer

Η Ταμάρα Έκλεστοουν και ο σύζυγός της Τζέι Ρούτλαντ, είχαν φύγει από το αρχοντικό τους στην Kensington Palace Garden, σε μια από τις θεωρητικά καλύτερα φυλασσόμενες περιοχές του Λονδίνου, για να κάνουν διακοπές Χριστουγέννων.

H έπαυλη στην οποία κατοικεί στο Λονδίνο όπου σημειώθηκε η διάρρηξη είναι αξίας 97 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με το Forbes.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ