ΚΟΣΜΟΣ

Αποσύρεται από το Facebook ο Στίβεν Κινγκ - Η προειδοποίηση προς τους θαυμαστές του

Αποσύρεται από το Facebook ο Στίβεν Κινγκ - Η προειδοποίηση προς τους θαυμαστές του
AP Photo/Charles Krupa

Την απόφασή του να αποσυρθεί από το Facebook ανακοίνωσε μέσω Twitter o διάσημος συγγραφέας βιβλίων τρόμου, Στίβεν Κινγκ, εκφράζοντας προβληματισμούς σχετικά με τις ψεύτικες πληροφορίες και την ιδιωτικότητα.

«Αποσύρομαι από το Facebook» έγραψε ο συγγραφέας στο Twitter την Παρασκευή. «Δεν νιώθω άνετα με τη ροή ψευδούς πληροφορίας που επιτρέπεται στην πολιτική διαφήμιση, ούτε έχω εμπιστοσύνη στις δυνατότητές του να προστατέψει την ιδιωτικότητα των χρηστών του. Ακολουθήστε με (και τη Μόλι, aka The Thing of Evil) στο Twitter, αν θέλετε» (η Μόλι είναι το σκυλάκι του).

Ο λογαριασμός του στο Facebook έχει διαγραφεί, αναφέρει το CNNi.

Ο Κινγκ, που έχει συγγράψει δεκάδες βιβλία, είναι ευρύτερα γνωστός για τα έργα λογοτεχνίας τρόμου και φαντασίας που έχει γράψει, πολλά εκ των οποίων έχουν μεταφερθεί στον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Ωστόσο ο 72χρονος είναι πολιτικά ενεργός και εκφράζει τις απόψεις του, ειδικά όσον αφορά στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ- ενώ δεν είναι και μεγάλος φαν του Facebook, το οποίο έχει δεχτεί τελευταία έντονες επικρίσεις επειδή επιτρέπει σε πολιτικούς να ανεβάζουν διαφημίσεις που περιλαμβάνουν ψευδείς πληροφορίες.

Στις 9 Ιανουαρίου το Facebook ανακοίνωσε πως δεν θα απαγορεύσει τις πολιτικές διαφημίσεις και δεν θα επιβάλλει «μέτρα ασφαλείας» για την αποφυγή διασποράς ψεμάτων σε διαφημίσεις τέτοιου είδους από πολιτικούς στο Ίντερνετ.

Το Twitter αντίθετα, στο οποίο ο Κινγκ παραμένει ενεργός, ανακοίνωσε τον Οκτώβριο ότι θα σταματήσει να δέχεται πολιτικές διαφημίσεις.

Stephen King quits Facebook over concerns of 'false information', by Alaa Elassar, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ