ΚΟΣΜΟΣ

Με φράχτη θα αντιδράσει η Αυστρία για την ανακοπή εισροής προσφύγων

Με φράχτη θα αντιδράσει η Αυστρία για την ανακοπή εισροής προσφύγων
Πρόσφυγας επιχειρεί να σκαρφαλώσει τον φράχτη στα Αυστρο-Σλοβενικά σύνορα REUTERS/Leonhard Foeger

Η Αυστρία θα υψώσει έναν φράχτη κατά μήκος των συνόρων της με τη Σλοβενία προκειμένου να ελέγξει την εισροή προσφύγων και μεταναστών στο έδαφός της, ανακοίνωσε σήμερα η Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ.

"Στόχος είναι η συντεταγμένη και ελεγχόμενη είσοδος στη χώρα μας και όχι το κλείσιμο των συνόρων", εξήγησε η Μικλ Λάιτνερ μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Oe1.

"Τις τελευταίες εβδομάδες ομάδες προσφύγων εμφανίστηκαν ανυπόμονοι, επιθετικοί και θέλουμε να λάβουμε όλες τις προφυλάξεις", εξήγησε η ίδια.

Την περασμένη εβδομάδα η Σλοβενία κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να λάβει άμεσα μέτρα για την ανακοπή της εισροής προσφύγων και μεταναστών στην Ευρώπη, καθώς χιλιάδες άνθρωποι κατέφθασαν στην χώρα. Περίπου 58.000 μετανάστες και πρόσφυγες κατευθύνονται προς τη Γερμανία και την Αυστρία μέσω Σλοβενίας για να αποφύγουν την Ουγγαρία η οποία έχει κλείσει τα σύνορα της.

Την ίδια ώρα ο Βέλγος υπουργός Εσωτερικών Jan Jambon, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο RTBF, ανακοίνωσε νέα μέτρα ασφαλείας στα κέντρα υποδοχής προσφύγων που αιτούνται άσυλο. Μεταξύ αυτών πρότεινε τη χρήση διακριτικών γνωρισμάτων στα ρούχα τους για τον εύκολο εντοπισμό τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ