Γάλλος δήμαρχος ετών... 97 θέτει εκ νέου υποψηφιότητα
Υποψήφιος για ακόμη μία εξαετία θα είναι ο… 97χρονος Γάλλος Μαρσέλ Μπερτομέ, δήμαρχος του Σεν-Σερέν-σιρ-λ'Ιλ
«Έχω ακόμη πράγματα να κάνω», είπε στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο FranceInfo, ο Μαρσέλ Μπερτομέ, ο οποίος είναι δήμαρχος της εν λόγω περιοχής από το 1971.
«Υπάρχουν νέες προκλήσεις για να αντιμετωπισθούν».
Ο Μπερτομέ επανεξελέγη χωρίς αντίπαλο το 2014 ως δήμαρχος αυτού του χωριού κοντά στο Μπορντό, το οποίο είχε το 2016 3.160 κατοίκους, σύμφωνα με τις επίσημες στατιστικές.
Όμως στις φετινές εκλογές του Μαρτίου δύο μέλη του δημοτικού συμβουλίου, που είχαν εκλεγεί την τελευταία φορά με το αριστερό ψηφοδέλτιό του, σχεδιάζουν τώρα να είναι αντίπαλοί του, μετέδωσε το FranceInfo.
Ο απερχόμενος δήμαρχος απέρριψε αγανακτισμένος οποιαδήποτε υπόθεση ότι η ηλικία του μπορεί να μετρήσει σε βάρος του.
«Μπορείς να είσαι ένας αξιόλογος άνθρωπος στα 98 σου και υπάρχουν και άλλοι που μπορεί να είναι ανόητοι στην ηλικία των 20 ετών», είπε στο FranceInfo.
Οι δημοτικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 15 και στις 22 Μαρτίου σε όλη τη Γαλλία.
SPONSORED
Ηγουμενίτσα: Χειροπέδες για 110 κιλά κάνναβης σε 43χρονο Τούρκο
18:22
Αίσιο τέλος για 29χρονη που τραυματίστηκε σε πεζοπορία στη Φωκίδα
18:12
Εικόνες καταστροφής από τους τρεις σεισμούς στην Εύβοια - Συνεχίζονται οι καταγραφές ζημιών
18:00
Πιο πολλά «χειρουργικά» χτυπήματα στον Λίβανο ζητά ο Τραμπ - Ιράν σε Ισραήλ: Δείτε τον ουρανό απόψε
17:48