ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Αθώα η νοσοκόμα που κατηγορήθηκε για απόπειρα δολοφονίας μωρών

Γερμανία: Αθώα η νοσοκόμα που κατηγορήθηκε για απόπειρα δολοφονίας μωρών
PIXABAY

Αθώα κρίθηκε η νοσοκόμα που κατηγορούνταν πως χορηγούσε μορφίνη σε πρόωρα νεογνά σε μαιευτήριο της γερμανικής πόλης Ουλμ.

Οι υποψίες έπεσαν στη νεαρή νοσοκόμα όταν βρέθηκε στο ντουλάπι της μια σύριγγα για χορήγηση φαρμάκων από το στόμα. Η σύριγγα περιείχε υπολείμματα μητρικού γάλακτος και, σύμφωνα με τις πρώτες, ημιτελείς αναλύσεις, ίχνη μορφίνης.

Η εισαγγελία της Ουλμ διευκρίνισε όμως ότι αφού ολοκληρώθηκαν οι αναλύσεις στο περιεχόμενο της σύριγγας, δεν επιβεβαιώθηκαν οι αρχικές υποψίες. Δόθηκε κατά συνέπεια η εντολή να αφεθεί ελεύθερη η νοσηλεύτρια που από την πρώτη στιγμή δήλωνε αθώα.

Οι αρχές «εξέφρασαν τη λύπη τους» για την περιπέτεια που έζησε η γυναίκα αυτή, τα στοιχεία της οποίας δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Η υπόθεση είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις την περασμένη εβδομάδα στη Γερμανία. Την Πέμπτη ο εισαγγελέας της Ουλμ ανακοίνωσε ότι η νοσοκόμα ήταν ύποπτη για πέντε απόπειρες ανθρωποκτονίας και πρόκληση τραυμάτων και ότι «ενήργησε σκόπιμα».

Η εισαγγελία δεν διευκρίνισε αν η έρευνα συνεχίζεται. Σκοπεύει όμως να δώσει νέα συνέντευξη Τύπου την Τρίτη.

Τα πέντε νεογέννητα είχαν παρουσιάσει σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα τη νύχτα της 19ης προς την 20ή Δεκεμβρίου 2019. Σώθηκαν όλα, χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των γιατρών.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ