Επίσκεψη – μήνυμα στον Ερντογάν: Στην Κύπρο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ
Επίσκεψη με ιδιαίτερο συμβολισμό πραγματοποιεί σήμερα ο Φράνσις Φάνον, υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ αρμόδιος για τους ενεργειακούς πόρους, ο οποίος φθάνει στην Κύπρο για συναντήσεις με τους υπουργούς Εξωτερικών και Ενέργειας, Νίκο Χριστοδουλίδη και Γιώργο Λακκοτρύπη.
Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, αναμένεται να συζητηθούν, μεταξύ άλλων, και οι τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.
Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, την Τετάρτη ο κ. Φάνον θα παραστεί και θα μιλήσει, μαζί με τον Υπουργό Ενέργειας, στην έναρξη συνάντησης ομάδας εργασίας Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ και ΗΠΑ για ενεργειακούς σχεδιασμούς που ιδρύθηκε με απόφαση που λήφθηκε κατά την 1η Υπουργική Διάσκεψη των τεσσάρων χωρών για την Ενέργεια που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Αύγουστο στην Αθήνα.
Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση της ομάδας αυτής με θέμα την ετοιμότητα και αντίδραση σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης που σχετίζονται με τις υποθαλάσσιες δραστηριότητες πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Οι κ.κ. Λακκοτρύπης και Φάνον θα έχουν συνάντηση στο περιθώριο της συνάντησης αυτής, ενώ ο Αμερικανός Υφυπουργός θα έχει την Πέμπτη, πριν την αναχώρησή του από το νησί, συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη.
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (03 Οκτωβρίου)
06:30
Δακτύλιος: Πώς θα βγάλετε την κάρτα εισόδου - Αντίστροφη μέτρηση για το σήμα του 2026
06:00
Εντός του Οκτωβρίου η προκαταβολή 50% για το «Ανακαινίζω» – Έρχεται το «Σπίτι μου 3»
05:00
Περισσότερες από 20.000 προσλήψεις στο Δημόσιο το 2027 - Αναλυτικά οι τομείς
04:00